Това са най-опасните джаджи в изолация


Това са най-опасните джаджи в изолация
Снимка: iStock/Guliver

Безсмисленото използване на мобилни телефони по време изолация може завинаги да съсипе зрението ви. Това каза в интервю за "Российская газета" главният детски офталмолог на министерството на здравеопазването на Ростовска област Александър Ушников.

Лекарят подчерта, че мобилните телефони са предназначени основно за разговори и изпращане на кратки съобщения.

Експертът поставя на второ място по увреждащо влияние таблетите. Според него много майки пускат на тях анимационни филми на децата си, така че да не пречат на възрастните.

"Деца от две до пет години ги гледат по цял ден. Това категорично не трябва да се прави. По-добре е да играете, рисувате, изработвате нещо, да четете книги на децата. Но не напрягайте очите си с такова натоварване", предупреди Ушников.

На трето място са лаптопът и компютърът.

Лекарят каза, че постоянното напрежение на очния мускул може да доведе до спазъм. Той съветва да редувате работа и почивка.

"За възрастните е препоръчително да използват компютъра от пет до шест пъти на ден за около час с почивка от поне 30 минути", съветва експертът.

Ушников заключи, че прекарването на твърде много време пред екрана причинява главоболие, сълзене, зачервяване на очите, замъглено зрение при вглеждане в отдалечени обекти.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама