Това са ползите от пиенето на топла вода всяка сутрин


Това са ползите от пиенето на топла вода всяка сутрин
Снимка: iStock

Започването на деня с топла вода ускорява метаболизма и помага да отслабнем. Пиенето на топла вода сутрин на гладно и последващото попълване на нуждите на организма от вода в достатъчни количества гарантира по-здравословното функциониране на вътрешните органи. С други думи, топлата вода ускорява загубата на тегло и предпазва от много заболявания. И така, какви са ползите за здравето от пиенето на топла вода сутрин на гладно? Разкрива ни го "Haber7".

За правилното, здравословно функциониране на тялото и работата на вътрешните органи е необходимо да се задоволяват напълно нуждите му от вода през целия ден. Кръвта, костите и мозъкът, които формират структурата на тялото, са съставени до голяма степен от вода. За да се попълнят жизненоважните минерали, от които се нуждае тялото, и да се произведат необходимите течности, се препоръчва да се пият поне 8 до 10 чаши вода всеки ден. Ако организмът не пие достатъчно течности, това се отразява неблагоприятно на функциите на органите. В същото време започването на деня с вода сутрин е много здравословен навик, който позволява на вътрешните органи да се "събудят" и да работят.

Вижте още: 10 причини да пиете вода с лимон всяка сутрин

Какви са ползите от пиенето на топла вода сутрин?

Тъй като пиенето на топла вода сутрин кара вътрешните ви органи да работят по-здравословно и активно, експертите съветват в началото на деня да се изпиват 250-300 милилитра топла вода. Ако дневните ви нужди от вода не са задоволени правилно, това води до хронична умора, слабост, главоболие и храносмилателни проблеми. Пиенето на топла вода сутрин е важен здравословен навик, но трябва да продължите да пиете вода и през целия ден. За да я направите още по-здравословна, към водата можете да добавите няколко капки лимонов сок, оцет или мед. Полезно е да започвате деня с топла вода поради следните ползи:

- Пиенето на топла вода сутрин и пиенето на достатъчно течности през деня предотвратява храносмилателни проблеми. Препоръчва се сутрин да се пие топла вода с лимон или оцет.

- Топлата вода премахва чувството на умора и енергизира организма.

- Осигурява по-бързо и здравословно функциониране на вътрешните органи.

- Помага за прочистване на организма от токсини и спомага за унищожаване на раковите клетки.

- Тя е ефективно средство за лечение на затлъстяване на черния дроб.

- Подобрява функционирането на бъбреците и е полезна при бъбречни заболявания.

- Помага за пречистване на белите дробове.

- Помага за премахване на възпаления и инфекции на пикочните пътища.

- Облекчава подуването и подпухналостта.

- Като активира червата и спомага за премахване на отоците, ускорява загубата на тегло и насърчава по-бързото изгаряне на мазнините.

- Като пречиства организма от токсини и замърсявания, спомага за здрава кожа и предотвратява образуването на пъпки и черни точки.

- Прави кожата по-жизнена и предотвратява образуването на бръчки.

- Помага за успокояване на нервите и облекчаване на стреса и ви поддържа спокойни през целия ден.

- Укрепва имунната ви система и предпазва от заболявания.

Вижте още: Изчислете колко вода трябва да пиете на ден

Подпомага ли топлата вода загубата на тегло?

Пиенето на топла вода сутрин на празен стомах ускорява метаболизма и помага да отслабнете, като премахва подуването на корема. Освен това започването на деня с топла вода ускорява изгарянето на мазнините и спомага за по-здравословно и устойчиво отслабване. В тази връзка, както за организирано движение на червата, така и за регулиране на съдържанието на мазнини в организма, диетолозите препоръчват пиенето на топла вода около 15-20 минути преди хранене на всички, които спазват здравословен хранителен режим и не.

Колко вода трябва да пием на ден?

Новородените до първите шест месеца могат да бъдат кърмени без допълнителна храна, включително вода. От шестмесечна възраст, когато кърмата стане недостатъчна, на бебетата трябва да се дава вода заедно с допълнителна храна. На бебетата, които започват да пият вода, трябва да се дават 300-400 милилитра дневно, а на едногодишните - 700-800 милилитра.

По-нататък децата на възраст от 4 до 8 трябва да пият по 1-1,5 литра вода дневно, децата на възраст 9-13 години - по 1,5-2 литра, юношите на възраст 14-18 години - по 2-2,5 литра, а възрастните - по 2,5-3 литра.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама