Това ще се случи, ако пиете по една чаша сок от нар на седмица


Това ще се случи, ако пиете по една чаша  сок от нар на седмица
Снимка: iStock

Нарът е много хранителен и вкусен, защото съдържа фибри, калций, желязо, калий, витамин А, С, Е и В5. А ето и какви са ползите от прясно изцедения му сок:

1. Помага в борбата с излишните килограми със своите комплексни захари, засищащи за по-дълго апетита, и детоксициращо диуретично действие, освобождаващо тялото от ненужни акумулирани токсини.

2. Има противоканцерогенно действие поради способността му да разрушава и отслабва раковите клетки. Без претенции да е лекарство, той е идеално допълнение към общото предписано лечение.

3. Антивирусно действие с изобилието си на антиоксиданти, благодарение на които подсилва имунната система и ни предпазва от заболявания. Ежедневният прием на чаша сок от нар може добре да подсили защитните сили на организма, за да се справите по-леко с грипа, настинките и инфекциите.

4. Благотворно въздействие върху здравето работата на сърцето и кръвообращението като цяло. С това той може да намали риска от инфаркт или инсулт.

5. Пречистващо за черния дроб действие, докато заздравява го и премахва токсините в него. А благодарение на високото си съдържание на лимонена киселина, калий и вода той подпомага отводняването и подобрява работата на бъбреците през зимата.

6. Анти-хипертонично действие успоредно, докато понижава нивата на лошия холестерол, благодарение на високото си съдържание на калий. С това той намалява и риска от атеросклероза.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама