Тренировки през бременността за по-здраво бебе


Тренировки през бременността за по-здраво бебе
Снимка: Thinkstock/Guliver

Надали има съвременна жена, която да не е чувала за всички онези почти забранени със закон неща, които не бива да се правят по време на бременност. Интересното е, че в тази категория дейности, която съвсем логично включва пушене, употреба на алкохол и нездравословно хранене, винаги са попадали и физическите упражнения. Оказва се обаче, че тренировките имат доста благоприятно въздействие върху малкото човече, което расте в корема ви.

Всъщност, скорошно проучване доказва, че когато бъдещата мама се упражнява, пулсът на бебето се покачва заедно с нейния, сякаш бебето също прави упражнения. Вследствие на това, учените са на мнение, че бебетата, родени от активни майки имат значително по-добра кръвоносна система.

Изследователи от Монреалския университет събрали група местни жени, които били още в първото тримесечие от бременността си. Всички жени били здрави, но не особено активни физически. След подбора, дамите били разделени на две групи - едните правели упражнения, а другите - не. Програмата започнала с настъпването на втория триместър от бременността им. Бъдещите майки в упражнителната група тренирали поне по 20 минути, три пъти в седмицата. Повечето от тях правели различни упражнения, комбинирани с тичане. След редица наблюдения, учените установили, че мозъчната активност на малчуганите, родени от физически активните майки, е значително по-висока.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама