Участъците, където пълнеем, издават от какво сме болни


Участъците, където пълнеем, издават от какво сме болни
Снимка: Istock

Сигурно сте виждали слаби хора, но с доста пълни ръце, корем или крака. Натрупването на мазнини в дадена област на тялото невинаги е свързано с прекомерно ядене, понякога издава здравословен проблем. Днес ви представяме на какво неразположение може да се дължи пълнеенето в различните части на тялото.

1. Коремни мазнини

Това е един от най-често срещаните видове телесни мазнини и е известен като висцерална мазнина. Този тип мазнини са вътрешни и се натрупват около нашите жизненоважни органи в тялото ни.

Това може да е признак на нисък метаболизъм или че имате хормонален дисбаланс. За жените е обичайно тялото да променя мястото, където съхранява мазнини, особено с възрастта. След менопаузата мускулите ни намаляват и мазнините при жените се увеличават, което може да доведе до натрупване на мазнини около областта на корема.

Вижте още: Лятото поставя на изпитание разширените вени

2. Ръцете

Ако започнете да забелязвате непропорционално количество натрупване на мазнини в горната част на ръцете, това може да се дължи на хормонални промени в тялото ви. Например, ако приемате някакво хормонално лекарство, което променя нивата на хормоните ви, може да започнете да забелязвате повече производство на мазнини в горната част на ръцете.

Вижте още: 3 напитки, които НЕ трябва да пиете в горещините

3. Хълбоци

Ако приемате лекарства на базата на естроген (като противозачатъчни хапчета), обичайно е да произвеждате повече мазнини в тези области.

4. Долната част на гърба и кръста

Диетите с ниско съдържание на протеини често са виновниците за производството на мазнини в тази област. Редовното ядене на преработени храни, рафинирани въглехидрати и сладки напитки в допълнение към липсата на чести упражнения може да доведе до натрупване на излишни мазнини в долната част на гърба и талията. Този тип мазнини е не само често срещан при жените, но често може да се намери и при мъжете.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама