Веждите ни издават здравословни проблеми, за които не подозираме


Веждите ни издават здравословни проблеми, за които не подозираме
Снимка: iStock

"Ако погледнете веждите си, при условие че не сте ги скубали или боядисвали, може да откриете някои признаци, които издават здравословни проблеми", казва д-р Амир Хан.

Вижте още: Ето коя е най-полезната и най-вредната риба

Изтънени вежди

"Ако веждите ви са тънки, особено от външната страна, това може да е признак на понижена функция на щитовидната жлеза", предупреждава д-р Хан.

Когато щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони, може да се появи умора, наддаване на тегло, чувство на безнадеждност и депресия. Но изтъняването на веждите също така може да е признак за недостиг на хранителни вещества, особено на желязо. Други симптоми на дефицит на желязо могат да включват задух, сърцебиене и бледа кожа.

Вежди, които се люпят

Този признак, съчетан с люспеста кожа, може да показва псориазис. Това е автоимунно заболяване, което причинява петна по кожата, които образуват сребристо-бели или сиви люспи, обясняват специалистите.

Вижте още: Частите на тялото, в които пълнеем, показват какви здравословни проблеми имаме

Липса на вежди

Ако забелязвате, че веждите ви не растат и даже започват да намаляват, без да ги скубете, това може да бъде предупредителен знак, че имате алопеция, сподели лекарят. Алопецията е медицинският термин за загуба на коса, която може да има много причини.

Лекарите предупреждава да не пренебрегвате нито един от тези симптоми и да се консултирате с вашия лекар, ако имате някои от тях.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама