Защо е по-добре да се къпете вечер, а не сутрин


Защо е по-добре да се къпете вечер, а не сутрин
Снимка: iStock/Guliver

Дерматолозите препоръчват да прекарвате около 5-10 минути на ден под душа. Докато някои от нас не могат да си представят започване на деня без сутрешно изплакване, други предпочитат да отмиват ежедневния стрес през нощта. И въпреки че времето за душ се свежда до вашите лични предпочитания, тези, които решат да го правят през нощта, всъщност могат да извлекат повече ползи за красотата и здравето. Ето защо.

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯЛОТО САМО СЛЕД ЕДНО СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ

1. Вечерният душ ви помага да заспите по-бързо

Вечерният душ отпуска тялото и ума ви и когато го вземете в точното време, оказва ползотворен ефект и върху съня. Душът 90 минути преди лягане в топла вода може да ви помогне да заспите около 10 минути по-бързо от обикновено. Това се случва, защото топлата вода леко понижава температурата на тялото ви, което от своя страна изпраща сигнал до тялото ви, че е време да заспите.

2. По-добре е за кожата ви

Душът преди лягане също може да помогне за предотвратяване на акне. Нашата коса събира бактерии и остатъци от продукти през целия ден и когато главата ви докосне възглавницата, всички тези примеси се прехвърлят в калъфката ви, а след това и върху лицето. Тъй като кожата ни се регенерира, докато спим, лягането с чиста и свежа кожа означава, че новите ви кожни клетки ще бъдат здрави.

3. Може да облекчи сезонните алергии

Ако страдате от сезонни алергии, вземането на нощен душ ще помогне за облекчаване на симптомите. Алергени, като цветен прашец и прах, попадат върху кожата и дрехите и ако не си вземете душ преди лягане, може да ги прехвърлите и върху спалното бельо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама