Книга ни помага да отгледаме добри хора


Книга ни помага да отгледаме добри хора
Снимка: iStock

Прочели сте безброй книги за родителство. Заредени сте с множество добри съвети и изпитани практики. Готови сте да станете родители, при това по-добри от вашите собствени. Когато обаче времето настъпи, с ужас установявате, че децата ви изкарват от нерви, губите самообладание и реагирате с крясъци, уговорки и наказания. Къде останаха добрите намерения? Как да станем родителите, които бихме искали да бъдем?

Без значение дали закъснявате за детската градина, опитвате се да накарате детето да си изяде зеленчуците, или се мъчите да овладеете грандиозното му избухване на опашката в супермаркета – родителството не е лека работа! В подобни напрегнати моменти много родители реагират първосигнално, като най-често се разкрещяват. А какво ще кажете, ако вместо да действате на автопилот, както обикновено, се научите да запазвате спокойствие, да постъпвате обмислено – и пак да постигате целите си?

В книгата "Как да отгледаме добри хора" от Хънтър Кларк-Фийлдс ще намерите множество практични съвети за култивиране на осъзнатост, които ще ви помогнат да реагирате адекватно, когато у вас се надигнат бурни емоции. Ще откриете и стратегии за ефективно общуване, разрешаване на конфликти и рефлексивно слушане. Ще се научите също да разпознавате и анализирате собствените си вредни модели на поведение, както и онези, които сте наследили от вашите родители.

Единственият начин да отгледате добри и състрадателни деца е като им дадете личен пример. Ще се уверите, че промяната на собствените ви "автоматични реакции" ще окаже траен позитивен ефект не само върху вашите деца, но и върху вас самите.

Хънтър Кларк-Фийлдс е ментор по осъзнатост, водеща на подкаста "Съзнателната мама" и създател на онлайн курса "Осъзнато родителство". Тя учи майките как да култивират осъзнатост в ежедневния си живот. Хънтър има зад гърба си над двайсет години опит в практикуването на медитация и йога и преподава осъзнатост на хиляди хора по света.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама