"Наркос. Нокътят на Ягуара" - първият официален роман по хитовия сериал


"Наркос. Нокътят на Ягуара" - първият официален роман  по хитовия сериал
Снимка: изд. Кръг

"Сребро или олово?" – Пабло Ескобар не оставя никого неутрален в своя свят отвъд закона. На него Netflix посвещава хитовия сериал "Наркос", по който американският автор на бестселъри Джеф Мериот създава завладяващия роман "Наркос. Нокатът на ягуара". В книгата той изследва докъде може да стигне човек, преди да бъде морално пречупен от обстоятелствата. Изданието излиза на български на 7 септември с логото на "Кръг". Преводът е на Пейчо Кънев, а адаптацията на оригиналната корица е на Наталия Чайкина.

"Наркос. Нокатът на ягуара" описва максимално автентично подробности за живота и дейността на легендарния "кокаинов крал" Ескобар, разказани от гледната точка на младия Хосе Агилар. Той се превръща от честен полицай в безскрупулен наемен убиец. От ръка на закона – в ръка на беззаконието, властта и корупцията. Колумбийската реалност е жестока и никой не може да избяга от мафията – "Сребро или олово?" – това е изборът. За да опази живота си и онези, които обича, Хосе Агилар прави компромис след компромис, докато бавно губи себе си и всичко, което е имал.

През 1980-те Пабло Ескобар издига "Меделин" от средностатистическа престъпна организация до един от май-мощните наркокартели и то с осезаемо политическо влияние в Колумбия и Латинска Америка. Самият Ескобар се превръща в един от най-богатите хора в света, като през 1989 г. списание "Форбс" го нарежда на седмо място в класацията си. Кокаиновата империя на наркобарона се разраства със зашеметяваща бързина, тонове от белия прах се изнасят в САЩ, а печалбата достига до около 70 милиона долара на ден.

Американско-колумбийският сериал на Netflix, вдъхновил книгата, който се излъчва между 2015 и 2017 г., има две номинации за "Златен глобус" – за най-добър сериал и най-добър актьор в главна роля. Епизодите впечатляват с динамично действие и вълнуващ сюжет. Успехът на "Наркос" води и до създаването на продължение – "Наркос: Мексико" (2018 – 2021).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама