12 признака, че излъчвате негативна енергия


12 признака, че излъчвате негативна енергия
Снимка: iStock

Ако водите стресиращ живот, ви се струва, че сив облак ви следва където и да отидете. Този сив облак е отрицателната енергия, която влияе на вас и на хората около вас. Понякога ние изобщо не осъзнаваме, че носим негативна енергия, затова е трудно да спрем този порочен кръг. Ето няколко знака, които ще ви помогнат да осъзнаете дали вие самите излъчвате отрицателна енергия:

1. Виждате само отрицателните черти на другите и мислите, че всеки има проблем. Ако имате проблеми с всички останали, явно проблемът е във вас!

2. Разговорите с другите включват основно критика. Изпитвате удоволствие да сте иронични, цинични, което кара хората край вас да се чувстват неловко. Опитайте се да не клюкарствате за трети лица, а да говорите само за позитивни неща.

3. Склонни сте да работите до късно през нощта. Спазвайте правилото да не си носите работа вкъщи. Направете си списък със задачите, който ще ви помогне да преосмислите приоритетите си (най-вече - връзката между вас и времето).

5 ЕФЕКТИВНИ НАЧИНА ДА СЕ ЗАЩИТИТЕ ОТ ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ

4. Живеете в стресова ситуация - може би съквартирантът или близките, с които живеете, са разхвърляни или ви стресират. Това влияе на енергията, която вие излъчвате към други хора.

5. Постоянно се сравнявате с другите, чудите се дали сте успели в живота, какво сте постигнали. Колкото по-високо мнение имате за себе си, толкова по-позитивна енергия ще излъчвате.

6. Нямате достатъчно свободно време. Ключът е в баланса. Трябва да отделяте достатъчно време за релакс и развлечения, за да се освободите от напрежението. Трябва да имате ден "само за вас", в който се глезите, мързелувате, правите само това, което ви харесва. 

7. Прекарвате прекалено много време в социалните медии. Освен вредното влияние на синия екран, социалните медии са огромен стрес. Разглеждайки живота на останалите, започвате да изпитвате завист, ревност и усещане, че във вашия живот не всичко е така розово като в този на другите. Фокусирайте се върху собствения си живот, а не върху чуждия!

ПРИЗНАЦИТЕ, ЧЕ МОЖЕ БИ СА ВИ НАПРАВИЛИ ЧЕРНА МАГИЯ

8. Имате ниска самооценка. Това води до негативни мисли и разговори. Създайте си ежедневни позитивни мантри колко прекрасен човек сте! Ако за момент настъпи колебание във вашите достойнства и качества, приемете себе си и осъзнайте, че не всеки е идеален. 

9. Общувате с други песимисти и обичате да четете негативните новини и да "хейтите" други хора. Трябва да прекарвате повече време с хора, които са склонни да виждат "розовата страна" на живота и са благодарни за това, което имат, а не да страдат за това, което им липсва. 

10. Представяте себе си пред другите в "затворена поза" - не осъществявате контакт с очи, кръстосвате ръце и не се обръщате с лице към хората, с които говорите. Това показва, че не сте открити и достъпни за разговори.

11. Пасивни и мързеливи сте. Ако сте непродуктивни и нехайни, излъчвате негативна енергия. Изберете си хоби и правете нещо, което ви харесва. Бягайте в парка, разхождайте се сред природата, посещавайте концерти, нещо да повдигне духа ви и ви помогне да се фокусирате върху позитивната страна на живота.

12. Рядко излизате от зоната си на комфорт. Това е трудно за хора, които изпитват постоянно безпокойство, тревога, страх от провал. Липсата на нови преживявания и усещания продължава да ви държи в негативната зона.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама