4 причини да НЕ използвате телефона си вместо будилник


4 причини да НЕ използвате телефона си вместо будилник
Снимка: iStock/Guliver

С течение на времето телефоните ни се превърнаха в неразделно продължение на нашите ръце. Използваме ги за толкова много задачи - кандидатстване за работа, търсене на информация, общуване, спорт и какво ли още не. Всъщност изглежда, че животът напълно ще спре, ако случайно нещо се случи с телефона ни. А настройването на аларма е задача, която почти всеки прави на телефона си, а всъщност не е чак толкова добра идея.

1. Вреди на съня ви

Предполага се, че за да чуете алармата, то значи телефонът е близо до главата ви. Това изобщо не работи във ваша полза, що се отнася до качеството на съня ви. А ако и зареждате телефона си през нощта, то съвсем ще имате нарушения в REM фазата.

2. Нарушава рутината сутрин

Съвсем логично, за да спрете алармата, когато се събудите, взимате телефона в ръце. Но рядко нещата свършват там. След това автоматично започваме да проверяваме имейли и съобщения, да четем новини „набързо” и преди да сме се усетили закъсняваме за работа без да сме си изпили кафето даже.

Пиенето на вода сутрин прави чудеса с тялото

3. Понякога е трудно да се чуе

Тъй като не е толкова силен звук, колкото на истинска аларма, лесно можете да пропуснете позвъняването. А пък и всички сме свикнали със звуците, които нашите телефони издават през деня, така че може да не успее да ни събуди от дълбок сън.

4. Батерията може да падне

Не бихме искали да закъснеем за нещо важно заради изтощена батерия. Дори ако винаги правите всичко възможно да го заредите преди сън, то никога няма гаранция.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама