7 начина да живеете на момента, без да използвате телефона си


7 начина да живеете на момента, без да използвате телефона си
Снимка: iStock/Guliver

Много хора вече са изградили рефлекс да посягат към телефона си в момента, в който отворят очите си сутрин. Сещате се - да видите дали някой ви е оставил съобщение, дали се е случило нещо ново през нощта, или просто да разберете какво правят другите хора в момента. Истината е, че всички губим толкова време, за да изградим перфектния виртуален живот, че понякога забравяме реалния такъв. Ако смятате, че трябва да се разделите със смартфона си или имате нужда от кратък детокс, ето няколко неща, на които можете да се насладите офлайн, живеейки на момента.

1. Прочетете книга

Струва ни се толкова очевидно, че понякога чак го забравяме. Не само ще научите толкова много, но и ще бъдете пренесени на друго място, оставяйки там, където сте в действителност.

2. Гледайте филм

Ако не сте от „книжния тип“, винаги можете да си изтеглите хубав филм или да отидете на кино. Особено в периода между „Златни глобуси“ и „Оскари“, кината са пълни с наистина стойностни продукци, които бихте могли да споделите с приятел.

3. Прекарвайте време с близките си

И когато казваме да им отделите време, имаме предвид не просто да седите един до друг, докато скролвате из телефоните си. Оставете устройствата си настрана си и общувайте.

СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НЕ ОПРЕДЕЛЯТ ТВОЯТА СТОЙНОСТ

4. Пътувайте

Вижте нови места, срещайте се с нови хора. Спестете си пари и отидете до близка, но непозната дестинация за вас. Забравете за красивите снимки в Instagram, просто си подарете кратка почивка.

5. Практикувайте йога

Ще се изненадате колко много влияе йогата на цялото ви същество. Гарантираме ви, че след всяка тренировка ще се чувствате свързани със себе си повече от всякога. Тялото ни е безгранично, само ако повярваме в него.

6. Пишете в дневник

Няма значение дали с три изречения, или три абзаца, разсуждавайте писмено. Пишете за всичко, което ви дразни или радва, защото писането на ръка помага да изчистите ума си и да приближите целите си.

7. Медитирайте

Ако практикувате йога, то рано или късно ще стигнете и то медитацията. Отначало няма да видите резултати. Ще усетите ума си да върви напред-назад към различни мисли. Но с практика ще научите как да го контролирате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама