5 неподозирани ползи от консумацията на ром през зимата


5 неподозирани ползи от консумацията на ром през зимата
Снимка: iStock

Любителите на рома не се нуждаят от причина, за да си сипят няколко капки в чая, но ние все пак ще ви запознаем с 4 интересни предимства на ароматната напитка. Популярността на рома през зимния сезон датира от 17-ти век, когато плантациите от захарна тръстика в Карибите набират популярност.

Лекува настинка

Смята се, че ромът притежава лечебни свойства. Когато се консумира умерено, ромът не само помага за облекчаване на стреса, но и стабилизира нивата на кръвното налягане. В допълнение към всичко, той дава моментално повишаване на енергийните нива.

Поддържа тялото топло

Любителите на рома се кълнат в него, що се отнася до сгряване в студените зимни дни. Когато температурите паднат, ромът повишава телесната температура.

Полезен е за сърцето

Друга причина да пиете ром е, че той действа като разредител на кръвта и дори се бори със заболявания на периферните артерии. Разбира се, стига да пиете умерено.

Помага при мускулна болка

Мускулната треска и крампите могат да изчезнат, благодарение на няколко милилитра ром. Освен това, с него дори може да предотвратите остеопороза, тъй като ромът помага за увеличаване на минералната плътност на костите.

Бори диабета

Пиенето на ром помага за понижаване на нивата на холестерола в тялото и предпазва от диабет. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама