6 интересни приложения на вазелина


6 интересни приложения на вазелина
Снимка: iStock

Омекотява грубата кожа

Намажете ръцете и стъпалата си с вазелин, след което си сложите ръкавици и чорапи, които ще помогнат за допълнителното омекотяване на кожата. Действието ще е на лице веднага. Някои жени  дори не и ползват лосиони за тяло, а се мажат с обикновен или боров вазелин.

Прави устните меки и гладки

Едно от най-разпространените му действия. Най-ефикасният лек срещу напукани устни е вазелинът. Ако се мажете всяка вечер преди лягане с него няма да ви е необходимо да носите червило през деня. В случай, че имате кожички по устните можете да ги отстраните като към вазелинът добавите захар и се натъркате хубаво със сместа.

Подхранва и сгъстява миглите

Едно не толкова разпространено, но доказано свойство на вазелина. Нужно е просто да намажете миглите си преди лягане, а на сутринта да изплакнете с хладка вода. Достатъчно е да правите процедурата веднъж или два пъти седмично и не само вие ще забележите положителния резултат.

ТОВА СА СЪНИЩАТА, КОИТО ВЕЩАЯТ ЩАСТИЕ И ПАРИ

Помага при изгаряния

Освен да омекотява и хидратира кожата, вазелинът се справя и с рани и изгаряния.

При сериозни раздразнения на кожата можете да предотвратите белезите, като изчакате няколко дни раната да зарасне и след това нанасяте периодично вазелин.

Лек срещу пърхот

Вместо да се мъчите с какви ли не маски и скъпи продукти, ние ви предлагаме просто да се намажете с вазелин. Тъй като косата става мазна след нанасянето му, правете процедури с продукта вечер. Нанесете в основата на косъма и разрешете по дължината. На сутринта измийте.

Вместо пяна за бръснене

Защо пък да не пробвате и това действие на вазелина.  С него освен, че бръсненето ще става много по-бързо и лесно, кожата ви няма да е суха след това. А няма да са ви е нужна дори и вода.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама