7 неща, които цветът на очите издава за вас


7 неща, които цветът на очите издава за вас
Снимка: iStock/Guliver

Приблизително 79% от хората по света имат кафяви очи, около 10% - сини очи, 5% могат да се похвалят с лешникови и само 2% от хората имат зелени. И в допълнение към тези статистически данни, изследователите са успяли да намерят личностни черти, специфични за всеки цвят и са открили някои общи модели, които са доста любопитни.

1. Жените със светли очи издържат повече на болка

Проучване, проведено в Питсбърг, САЩ, доказва, че жените със зелени или сини очи могат да се справят с болката и стреса по-добре от жените с кафяви и лешникови очи. По време на бременност и раждане първата група също изпитва по-малко болка. Тъмнооките дами пък имат повече негативни мисли и са склонни да изпадат в депресивни състояния.

2. Хората с кафяви очи се смятат за надеждни

Жените често свързват цвета на очите със специфични черти. Изследователите установяват, че хората с кафяви очи се считат за интелигентни и мили и будят повече доверие.

5 НЕВЕРОЯТНИ ПОЛЗИ, АКО СПИТЕ ГОЛИ

3. Хората със сини очи се считат за по-привлекателни

Същото проучване доказва, че хората със светли очи се възприемат по различен начин. Докато по-тъмните багри вървят ръка за ръка с интелигентността, сините очи се смятат за по-привлекателни физически.

4. Хората със зелени очи се възприемат като коварни

29% от участниците в изследването смятат зелените очи за най-привлекателни. Нещо повече - този цвят е синоним за креативност. Но освен позитивите, зеленият цвят буди най-малко доверие и хората често асоциират зеленооките с коварство.

5. Мъжете със светлокафяви очи имат повече психични проблеми

Интересен факт е, че мъжете с лешникови (кехлибарени) очи са най-емоционално нестабилни. Дори изпреварват жените с подобен цвят с цели 68%.

6. Жените с черни очи са по-затворени и неуверени

Проучването установи, че 65% от жените с черни очи изобщо не са социални, контактни и ведри. Те имат по-малко самочувствие и амбиция в сравнение с мъжете със същите очи.

7. Синеоките хора са по-авантюристични

И мъжете, и жените с този цвят обичат да опитват нови неща, да създават нови приятели и да се впускат в приключения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама