7 трика за перфектни Instagram снимки според блогърките


7 трика за перфектни Instagram снимки според блогърките
Снимка: Instagram

Всички искаме да запазим своите моменти по най-добрия възможен начин с вдъхновяващи и уникални снимки. Добрата новина е, че не е необходимо да имате професионална камера, скъпи лещи и извънземен софтуер за редактиране, за да правите готини кадри. С няколко трика назаем от блогърките можете лесно да вдигнете нивото на снимането си със смартфон.

1. Търсете шаблони, когато правите снимки на фон

Намирането на образци е добър начин за създаване на ослепителни композиции. Те са приятни за окото и привличат вниманието към вашата снимка. Например, предмети, цветя или сгради. И колкото по-естествено, толкова по-добре. Когато правите снимка с телефона си, потърсете добър ъгъл, за да създадете хубава композиция.

НАЙ-НЕОБИЧАЙНИТЕ МУЗЕИ В СВЕТА (ВИДЕО)

2. Използвайте максимум естествена светлина

Това е основен трик при фотографията - най-качествените кадри се правят с естествена светлина. Опитайте да хванете “златния час”, веднага щом изгрее слънцето или точно преди залез. Светкавицата не подобрява липсата на светлина и дори губи от качеството.

3. Наведете се назад, за да снимате високи сгради

Вместо да правите снимки на високи сгради, клякайки, по-добре се наклонете назад. Преди това обаче настройте камерата на телефона си в панорамен режим и я регулирайте под широк ъгъл. Ще видите колко хубава става снимката с цялата сграда и поглед към небето.

4. “Опитомете” негативите

Този трик е полезен за тези, които търсят драма в своите снимки. Отрицателното пространство ще привлече погледите, съсредоточавайки вниманието върху основния човек, животно или обект.

5. Използвайте водата като естествено огледало

След пороен дъжд може да получите шанс да направите някои от най-хубавите си снимки, използвайки локвите като огледала. Това, което можете да направите, е да обърнете телефона вертикално, да се наведете ниско и да го насочите точно над повърхността на водата. Това ще създаде ефект на отражение и ще улови композицията по творчески начин.

6. Използвайте стар диск, за да създадете ефект на дъга

Намерете добро място с естествена светлина и с помощта на вашия диск намерете най-добрия ъгъл, който да отразява ярките цветове върху вас.

7. Използвайте мобилен статив

Ако искате да направите снимка на залез, обекти в движение или цял ръст, трябва да инвестирате в статив. Той ще ви позволи да изследвате различни техники, като например пропуски във времето, дълги експозиции и т.н.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама