Ценни уроци от животни: Какво могат да научат хората от тях


Ценни уроци от животни: Какво могат да научат хората от тях
Снимка: iStock

Знаете ли какви прекрасни уроци може да даде природата на хората? Например, може да научите много неща от животните. Действията, които те извършват ден след ден, най-вече показват техните инстинкти. На това колко нашите по-малки приятели са разумни и целенасочени в своите действия - можем само да се възхищаваме. Вижте на какво могат да ни научат животните:

Малките лъвчета са добри ученици

По принцип те научават всичко перфектно и сами - в края на краищата малкото лъвче се доверява на по-опитни, възрастни лъвове. Освен това те се научават да се стремят на практика, а не с думи. Ако искате да се научите как да ловите, трябва да изцапате лицето си. Хората се страхуват дори да си изцапат ръцете. Те се учат от книги, а вече дори от социалните мрежи. Рядко прилагат нещата на практика. Възрастните насаждат инстинкти за оцеляване от раждането на лъвчета, защото не се страхуват да влязат в борбата, дори когато изглежда, че провалът е гарантиран.

Кълвачът се фокусира върху целта

Кълвачът много превъзхожда хората. Не, кълвачът няма да се опита да разбие дървото наполовина с един удар. И кълвачът няма да почука от всички страни. Той избира една точка и я чуква с фокус, постигайки резултати като намира най-добрата и вкусна храна. Това означава да се бориш за постигане на целта.

ЦЕННИ СЪВЕТИ ЗА ДОБРО НАСТРОЕНИЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

Кучетата са мотивирани

В наше време не са важни действията, а мотивацията. Кучето се мотивира перфектно: то не разсъждава върху факта, че първо трябва да бъде нахранено, а след това да размаха опашка. Не, кучето първо ще покаже какво иска. Ще направи някой номер или ще изпълни команда и чак тогава ще получи храната си. Урокът, който можем да научим от кучетата е, че за да получиш това, което искаш, трябва да си търпелив. Да извършиш пътя спокойно и след това да се насладиш на наградата.

Змията знае как да се предпазва

Дали според вас змията мисли постоянно, че няма нито ръце, нито крака, а зрението ѝ е лошо? Или пък, че се е родила в грешна страна и никой не я обича, а родителите ѝ я изоставят веднага след като се излюпи и като цяло е неспоспобна да оцелее... Всъщност, единственото, което променя, е кожата си. И мислите си. По този начин тя се предпазва от опасности и оцелява. Затова може би трябва да се научим да преосмисляме живота си по-често.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама