Цял живот режете хляба грешно, ето как е правилно


Цял живот режете хляба грешно, ето как е правилно
Снимка: iStock

Обичате ли да ядете хляб? Въпреки че има изследвания, според които пълнеем от него, истината е, че той има множество предимства (източник на фибри, помага за намаляване на холестерола и триглицеридите, благоприятства чревния транзит) и ползи за нашето здраве. Нишестето в зърнените култури е причината за увеличаване на инсулина, хормонът, който контролира баланса между въглехидратите и протеините във всяка храна.

Най-добре е сами да си месите хляб, защото така можете да регулирате количеството фибри, зърнените култури и всички негови компоненти, а по този начин намалявате количеството нишесте и проблемите, произтичащи от него.

И ако често си хапвате хляб, предполагаме, подобно на повечето хора, го режете, започвайки от горната част. Всъщност, за да запазите формата му, трябва да го правите по друг начин. Обърнете хляба настрани, поставете свободната си ръка върху него, за да го държите стабилно, след което започнете да режете, без да оказвате голям натиск.

Хлябът не трябва да е твърде топъл, а също така трябва да използвате подходящ нож - остър и с назъбено острие.

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още по темата


Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама