Хляб в плик за печене


Хляб в плик за печене
Снимка: supichka.com

Защо да приготвим хляб в плик за печене? Защото хлябът, изпечен по този начин, става много по-сочен и много пухкав, прави вкусна коричка без тя да загаря и освен всичко друго не цапате никакви съдове.

Необходими продукти:

500 грама брашно

300 мл вода

7 грама суха мая, топла (или 1/2 кубче прясна)

1 супена лъжица захар

1 чаена лъжица сол

1 чаена лъжица

2 супени лъжици олио

1 брой плик за печене

Начин на приготвяне:

В малък съд разбърквате топлата (не вряща) вода заедно с маята, захарта и солта. Междувременно пресявате брашното в голяма купа. След като сместа с маята се надигне, я прибавяте към брашното и сипвате олиото. Разбърквате в началото с дървена лъжица, впоследствие омесвате тестото с ръце до получаване на гладко тесто. Оформяте тестото на хлебче и го оставяте да втаса за 20-тина минути.

След около 20-тина минути, леко премесвате тестото, като го оформяте във формата на хлебче и правите с остър нож разрези по горната част. Поставяте хлебчето в плик за печене, който затваряте по оказания начин. Не дупчите плика.

Печете хлебчето в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, докато хлебчето придобие апетитен златист цвят. Веднага след изпичане вадите хляба от плика.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама