Ето как да засилите любовта чрез фън-шуй


Ето как да засилите любовта чрез фън-шуй
Снимка: iStock

Семейните двойки и обвързаните могат да внесат още романтика в отношенията си с помощта на това древно китайско учение.

Отървете се от боклука

Домът ви трябва да бъде чист. Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите жилището си от прах, мръсотия, блокирана и застояла енергия – отървете се от всички неща, които не се използвайте. Безмилостно изхвърлете вещите на бившия – някой от забравените му пуловери, износени чехли, плюшени играчки , сувенири, сухи цветя, бижутата /ако са ценни, може да ги продадете/. За да направите място за нещо ново, първо трябва да се отървете от старото.

Подгответе спалнята

Спалнята е пространство за любов, където партньорите изживяват най-силните емоции. Всичко в тази стая трябва да бъде организирано хармонично, в съответствие със законите на енергийния баланс.

Подредете спалнята, премахнете ненужните предмети и освободете място за положителни емоции и нови конструктивни отношения. Вратата към спалнята трябва да се отваря и затваря свободно - тя символизира нови възможности. Добре е спалнята да е декорирана в розови, прасковени и бежови цветове.

Ако спите на единично легло, ще трябва да се отървете от него, защото то дава сигнал към висшите сили, че не очаквате никого в него - няма място за втори човек в това легло. Купете голямо двойно легло и го поставете в средата на стаята. Така вашата спалня ще бъде изпълнена с енергията Ци, която ще ви помогне да привлечете любовта. Леглото трябва да бъде разположено така, че краката ви при сън да не сочат към входната врата (това води до изтичане на енергия). Таблата на леглото трябва да е до стената, а двете му страни да са свободни, не е препоръчително спалнята да се поставя в ъгъл.
Ако спите с една възглавница - поставете втора.

Одеялото трябва да е едно и да е голямо/за двама/. Купете романтично спално бельо, такова което говори, че ви е грижа за романтиката, а мястото до вас е свободно. Спете с червено бельо – специалистите по фън-шуй го препоръчват.
Наличието на огледала в спалнята е нежелателно, защото допринася за прелюбодейство и формирането на любовните "триъгълници". Огледало, което виси срещу вратата на спалнята изтласква цялата полезна енергия от стаята.
Водните символи в спалнята/ аквариуми, фонтани, включително картини с изображение на вода/ вредят на любовна връзка, защото водата гаси огъня на любовта.
Спалнята не е място за телевизори и компютри.

Повикайте любовта

За да откриете вашият човек, трябва да направите подробен и конкретен списък с желания за бъдещата любов на живота си. Внимателно напишете всичко това на лист. Бъдете бдителни и се опитайте да изброите в списъка най-важните и необходими черти на характера и външния вид, които са важни за вас в партньора. Този списък трябва да се постави в малка, красива кутия за подаръци с червен цвят или вързана с червена панделка. Поставете тази кутийка в югозападния ъгъл на спалнята.

Ако имате снимки и портрети по стените, на които сте красиви и възхитителни, но сте сами, трябва да ги свалите. Всички изображения, които могат да символизират самотата, също трябва да бъдат премахнати.

В дома ви трябва да има място за мъжки неща: в гардероба - свободни закачалки, включително за панталони, в коридора - място за обувки, а в банята - резервна четка за зъби. Не забравяйте за чифт мъжки чехли. Като цяло, трябва да се държите така, сякаш любовта вече е на прага ви и сте готови да я пуснете в живота си.

Талисмани на любовта

Талисманите на любовта привличат любов и укрепват семейните връзки. Ако ги сложите в югозападната част на жилището си, ще въздействат най-силно. Традиционните талисмани за този сектор са сдвоените неща, тъй като числото на този сектор е 2. За да активирате сектора на любовта използвайте фигурки или изображения на лебеди, пауни, феникси, гълъби, патици , риби, фигури на мъж и жена. Основното е, че трябва да са две, от двата пола. Небесният феникс /женски/ и червеният дракон /мъжки/, събрани заедно, олицетворяват щастлив брак, успех и просперитет на семейството, раждането на умни и красиви деца с красиво бъдеще.

Божурите насърчават любовта, живите сексуални връзки, страстта и удоволствието.

Гравираният кристал или розов кварц са мощно средство за привличане на любов.

Според Фън Шуй, лунната енергия значително увеличава шансовете за запознаване с партньор (любим) за брак. Ето защо в спалнята може да окачите картина с пейзаж на лунната пътека или на Луната.

Любимото средство за активиране енергията на любовта е мистичният възел, символизиращ безкрайната любов. В Китай, от древни времена, използват този образ , украсявайки дрехите си, интериора и предмети от бита.

Изображенията на пеперуди също ще активират любовния ви късмет. Китайците, практикуващи Фън Шуй, препоръчват декориране на стените на спалнята с летящи пеперуди.
Друг ярък любовен талисман са йероглифите на любовта /за нас, българите, това едва ли е много подходящо/. Китайците ги закачат в зоната на любовта и отношенията - на югозапад или ги носят със себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама