Ето коя е най-възрастната състезателка по водни ски в света (ВИДЕО)


Ето коя е най-възрастната състезателка по водни ски в света (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Чували сме хиляди пъти, че възрастта е само цифра, а духът е истински важен! Има хора, които живеят според тази максима и това е наистина вдъхновяващо.

Вижте още: Учени: Дължината на пръстите показва психични разстройства

Най-възрастната водна скиорка в света е на 92 години. Дуан Джонсън Йънг направи световния рекорд на Гинес за най-възрастен състезател по водни ски в света, предаде InspireMore.

Въпреки че е лесно да се мисли, че Дуан е карала водни ски през целия си живот, това не е точно така. Всъщност тя не се е качвала на водни ски почти до навършването на 30 години. На 29 открива, че страстта на живота ѝ са именно те. Сега тя е най-старата състезателка в света. Видео с нея може да видите тук:

@guinnessworldrecords Oldest waterskier (female) 💦 92 years 99 days old - Dwan Jacobsen Young (b. 1 May 1931) 🇺🇸 #waterskiing #waterski #guinnessworldrecords ♬ original sound - Guinness World Records

"Водните ски ме научиха, че имаш ли цел, не се отказваш", казва рекордьорката пред USA Today. "Съпругът ми мисли, че съм луда“, обясни Дуан. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама