Гледане на кафе? Можете и сами, ако знаете това


Гледане на кафе? Можете и сами, ако знаете това
Снимка: iStock/Guliver

Гледането на кафе е цяло изкуство. Практикува се от опитни гледачи, за които това е истински ритуал. Може вие сами да го правите, но трябва да знаете няколко важни неща.

Не е ясно точно кога се е появил ритуалът за гладене на кафе. Според археолози гадаенето по утайката на кафето се е практикувало от древни народи – от Персия до индианците в Америка. Някои учени смятат, че произхожда от древното китайско изкуство на „четене по чаени листа“. Арабите адаптират китайската техника към гадаене по знаци в утайката от кафе. Именно арабите откриват кафето около 600 г. пр.н.е. В Европа това изкуство навлиза през 17-18 век. По това време гадателите от Стария континент практикували и други методи на предсказване на бъдещето – пръски от восък, олово и др.

Подготовка

Много е важна подготовката на самия ритуал. Кафето трябва да е силно и гъсто, приготвено на джезве. Зърната трябва да бъдат добре смлени, за да се получи хубава утайка. Най-добре е да сложите 2 чаени лъжици кафе и да варите на бавен огън. Не добавяйте сметана или захар. Използвайте бели порцеланови чаши, за да се получат ясни фигури.

Пиене на кафето

Преди да пристъпите към пиене на кафето, опитайте да се освободите от напрежението. Съсредоточете се върху това, което ви вълнува най-много. Пийте спокойно и бавно. Оставате около 1 лъжичка кафе на дъното, за да се образува хубава утайка. Разклатете чашата с кръгови движения. Сложете чинийка на чашката и обърнете. Изчакайте утайката да се стече около 5 минути, за да се появят знаци и изображения, по които да гадаете.

7 СПОСОБНОСТИ, КОИТО ИЗДАВАТ СКРИТАТА ВЕЩИЦА В ЖЕНАТА

Какво се гледа?

Знаците в чашата показват бъдещето и настоящето, а по чинийката – миналото. Колкото по-далеч са изображенията в чашката от ръба ѝ и колкото са по-близо до центъра, толкова по-далечни събития предсказват. Започне тълкуването на знаците от ръба на чашата към дъното. Стените предсказват материалните промени и финансови очаквания, а това, което се случва вътре в душата ви, се вижда на дъното.

Тълкуване

Опитайте се да разпознаете образи и изображения. Правите линии са благоприятни, а тези, които са прекъснати и криви – не.

Линии:

вълнообразни – очаква ви дълго пътуване

дълга права линия - дълъг живот

крива линия – пазете се от опасен враг

наклонена линия – пазете се от болест

прекъсната линия – любовни проблеми

Знаци

балон – постигане на цел

велосипед – трудно пътуване

ветрило – изневяра

гора – заблуждение в живота

детелина – ще получите пари

жена млада -  нещастна любов

жена стара -  искрена любов

квадрат – наследство

кръст – смърт

кръг –подарък

кръг с точки – раждане

къща – щастлив семеен живот

море – дълго пътуване

мъж млад -  нещастна женитба

мъж стар -  щастлива женитба

планина – всички ви обичат

река – всичко ви върви като по вода

решетка – безизходица

рога – предателство

трамвай – търпелив живот

цвете – любов

Животни:

гущер – неочаквани тревоги

елен – благополучие

змия –болест, неприятност

кокошка - неприятности

куче – верен приятел

лебед – ако е един - раздяла, но двата са знак за хубаво семейно събитие, щастлива среща

муха – огорчение

птица – безнадеждна любов

риби – големите предсказват недобронамереност, а малките – печалба

слон – благополучие и богатство

червей – внимавайте с приятелите

Подобно на всички други методи на гадаене, съществуват безброй спорове дали гледането на кафе е достоверно или е измама. Ако опитате, ще видите колко е трудно да разпознаете и дефинирате всеки знак и фигурка, от което реално най-вече зависи тълкуванието. Но дори и да не е достоверно, поне е релаксиращо и много забавно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама