5 рецепти за кафе с аромат на Коледа


5 рецепти за кафе с аромат на Коледа
Снимка: iStock/Guliver

Зимата дойде, а празничният сезон вече тече с пълна сила! Това е най-прекрасното време на годината по много причини, но не на последно място заради чистото блаженство от „нищоправенето” с топло кафе в ръце. Коледният сезон е идеалното време да опитате някои нови вкусове и разновидности на кофеиновата напитка. И изобщо не е нужно да харчите цяло състояние, за да се насладите на тези зимни лакомства. Ето 5 прости рецепти, които трябва да опитате!

1. Ментово лате

Върнете спомените от детството с вкусните бонбони на зелени райета. Просто затоплете ¾ чаша мляко, добавете една доза еспресо и половин чаена лъжичка екстракт от мента. Ако наистина искате да постигнете коледен дух, завършете латето си с малко бита сметана и мини бонбон за украса. Ето това е сладкият вкус на носталгията.

2. Мока от бял шоколад

Смесете 2 чаши еспресо със сироп от бял шоколад и долейте топло мляко с пяна (Ако нямате кафемашина с накрайник за мляко, можете да разбиете пяна с френска преса или уред за фрапе). Тази великолепна смес е лека като въздух и мека като сняг.

3. Медено лате

Тази рецепта с аромат на меденки въплъщава истинският вкус на Коледа. Използвайте една доза еспресо, 1 ч.л. лъжичка канела, топло мляко и подсладете с лъжица мед вместо захар.

3 ЛЮБИМИ РЕЦЕПТИ ЗА ТИКВЕНИК

4. Чисто кафе с богат аромат

Тази рецепта е наистина лесна и е за онези от вас, които не обичат кафето си с мляко, но пък биха пробвали нещо по-ароматно. Сварете кафе на джезве, като сложите захар и канела предварително. Преди да налеете подправеното кафе, добавете и капка есенция от ванилия.

5. Лате яйчен пунш

Яйчният пунш е коледна класика от едно време, която радва цели поколения. През последните години кофеиновите напитки с този вкус се превърнаха в нов начин да се насладите на празничния яйчен вкус. Разбийте яйчен крем и сметана, докато леко загрявате на котлона. След като оформите гореща, пенлива смес, просто трябва да добавите кафето си вътре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама