Хитър начин да използвате разваленото прясно мляко


Хитър начин да използвате разваленото прясно мляко
Снимка: iStock/Guliver

Всяка домакиня е преживявала разочарованието, когато открие в хладилника развалено прясно мляко, отворено само преди два-три дни. Не е изненада, че този млечен продукт понякога се усеща като тиктакаща бомба със закъснител, особено ако го използвате само за кафе или палачинки. И когато срокът на годност дойде с гръм и трясък, започвате да се вайкате.

Със сигурност използването на мляко с изтекъл срок на годност за готвене и печене не е особено апетитна мисъл. Но има друг начин да използвате този продукт, при това без стомахът ви да се обърне!

Млякото с изтекъл срок на годност е чудесно за поливане на вашите растения. Калцият е хранително вещество от съществено значение за здравето на цветята. По-конкретно - той е отговорен за поддържането на клетъчните стени. В случай, че растенията ви нямат хубави зелени листа или пък рядко цъфтят, може би имат дефицит на калций.

За да го използвате разваленото мляко, смесете го с равно количество вода и след това полейте растенията с разтвора и напръскайте листата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама