Интересни факти за числото 9 според нумерологията


Интересни факти за числото 9 според нумерологията
Снимка: iStock

Числото 9 не може да бъде унищожено, по колкото и да го умножавате, а това не важи за никое друго число. 9, умножено по 2, прави 18, което, редуцирано също дава едноцифреното число 9, и така до безкрайност. Пак да повторим, 9 не може да бъде унищожено, точно както и човешкият живот, който това число олицетворява.

В католическата църква има 9-дневни молитви. Във франкмасонството (основаващо се върху астрологията) съще­ствува Орден на Деветимата избрани рицари и в ритуалите му са използвани 9 рози. Голямата сидерална година се състои от 25 920 години. Сумирани, цифрите правят 18 (2 + 5 + 9 + 2 + 0), което, редуцирано дава 9. Сидералната година е тясно свързана с изпреварването на равноденствията - времето, нужно, та всички планети да се върнат в изходното си поло­жение. Това не е случайност или съвпадение. То е част от синхронизираната хармония във Вселената.

Джон Нелсън, бивш директор на Научноизследователс­ките лаборатории към Гражданската авиация на САЩ, е из­ползвал астрологията, за да изчислява атмосферните условия. Той е установил, че когато две планети са в квадрат на дадена географска ширина или дължина, излиза гръмотевична буря. В астрологията - в хороскопа на даден човек например, квадратът е аспект на „напрежението", а пла­нетите са в квадрат, когато отстоят точно на 90 градуса. Отно­во 9. Политолозите са установили, че важните политически промени с последици, разтърсващи целия свят, стават на интервал от 180 години. 1 +8 + 0 = 9. 360 градуса на астро­логичната окръжност също правят 9, ако сумираме цифрите (3 + 6 + 0).

Бременността при жените трае 9 месеца.

В един ден има 86 400 секунди, което, сборувано, дава 18, а то, от своя страна редуцирано, се равнява на 9.

Нормалното дишане при човека е 18 пъти в минута, а 1 + 8 се равнява на 9.

Нормалният пулс при хората е 72 удара в минута. 7 + 2 се равнява на 9.

Нормалният пулс в час е 4320 - отново 9.

Нормално си поемаме въздух 1080 пъти на час - отново 9.

За 24 часа нашето сърце тупти 103 680 пъти - което събрано, пак дава 9.

През същия 24-часов период дишаме средно по 25 920 пъти - абсолютно същото число, колкото са годините в Голямата сидерална година!

Светото писание посочва 666 (9), като числото на човека и звяра!

В астрологията хармоничните аспекти, или ъглите, обра­зувани между планетите, са: 30 градуса, 60 градуса и 120 гра­дуса. Сумирани (или редуцирани), цифрите в тях дават едно-числените хармонични числа 6 и 3.

9 е числото на Марс - на нападателността и прониква­нето, на Мъжа. 6 е числото на Венера - на любовта и на състрадателната пасивност - на Жената. Съберем ли числата 6 и 9, Сблъсъкът е премахнат и Любовта побеждава, 6 + 9 се равнява на 15, а то, от своя страна, ако го редуцираме (1 + 5), се равнява отново на 6. Венера. Любов. Любовта е всичко. Във всеки сблъсък между Венера и Марс в крайна сметка побеждава Венера. Не може да бъде другояче според Закона на Вселената. Това безспорно е космическото послание на нашите Създатели, което ни вдъхва най-голяма увереност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама