Искате дълъг и щастлив живот? Ето как да го постигнете!


Искате дълъг и щастлив живот? Ето как да го постигнете!
Снимка: iStock

Вярвате ли в това, че почти всеки може да доживее до сто години? Напълно възможно е! Но не всеки знае какво трябва да направи, така че животът му да бъде не само дълъг, но и щастлив. Повярвайте ни-  не е толкова трудно, особено ако следвате редица правила.

Всяко от тези правила е подкрепено от опита на многобройни столетници, така че може напълно да им се доверите. Това, което ще ви е нужно, за да превърнете тези правила в навици е самоконтрол, самодисциплина и воля.

Добър сън

Поне 6 часа на ден. По-добре - 8. И колкото по-възрастен е човекът, толкова по-дълъг трябва да неговият сън. Физиологията е строга в това отношение - само в състояние на сън серия от процеси, изключително важни за живота, протичат нормално.

Повече движение

Поне 30 минути на ден трябва да се разхождате или ако имате възможност да спортувате. Това включва разходки на чист въздух и по-интензивни упражнения. Но ако искате дълъг и щастлив живот, не забравяйте за движението- то е здраве!

По-малко стрес

Не се ядосвайте за глупости, гледайте по-позитивно на живота, избягвайте стреса. Ще се чувствате добре и ще живеете дълги години щастливо.

Здравословна храна

Нормалното храносмилане е ключът към здравето. И за това трябва да ядете не само балансирани храни, но и храни, богати на фибри. Особено важно е да правите това сутрин.

Грижа за тялото

А това означава - без прекомерни натоварвания и лоши навици. Тютюнопушене, алкохол и други лоши навици- трябва да се откажете от всичко това, ако искате да сте здрави и щастливи. Може от време на време да си позволявате някои „забранени неща“, но всичко трябва да е в умереност.

5 НЕОБИЧАЙНИ НАЧИНА ДА СЕ РАЗВЕСЕЛИТЕ

Социална активност

Човекът е социално същество. За да поддържа психичното здраве, той просто трябва да общува с други хора. А в напреднала възраст това е особено вярно, тъй като забавя развитието на деменцията и отменя шансовете за нейното появяване. Самотата, обаче, има точно обратен ефект.

Работа след пенсиониране

Според статистиката работещите пенсионери живеят по-дълго и се чувстват много по-добре от тези, които са решили „най-накрая да си починат“. А  да се преместите от големия град на село и да се грижите за вашата градина също е чудесен избор. Но ако мислите да прекарате остатъка на живота си гледайки телевизия и излежавайки се на дивана- не очаквайте това да ви направи щастливи и здрави.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама