Излиза ли в крайна сметка по-евтиното по-скъпо?


Излиза ли в крайна сметка по-евтиното по-скъпо?
Снимка: iStock

Това е тема, която се коментира от много време насам и която винаги ще си остане актуална.

Дали по-скъпите неща са по-качествени и дали пък евтиното не се оказва по-скъпо в даден момент? Можем ли да се доверим на продуктите с по-ниска цена или да заложим на тезата, че ако искаме добро качество, трябва да платим малко повече пари?

Разбира се, от голямо значение е какво пазаруваме, защото изборът на даден хранителен или козметичен продукт е доста по-лесен, отколкото избора на електрически уред или нещо още по-голямо.

В големите супермаркети често виждаме стоки на промоция, които привличат вниманието ни и са доста добра оферта. Това, за което трябва да внимаваме, ако решим да си закупим от намалените неща, е срокът на годност. Някои търговски вериги пускат промоции, за да привлекат клиентите си, но други просто искат да ни „пробутат“ стоки с изтичащ срок на годност, а понякога дори с изтекъл такъв.

ТОВА Е ЕДИН ОТ НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ПЛОДОВЕ

Какво трябва да знаем при пазаруването на по-големи стоки, уреди, дрехи и т.н.?

Колко ще дадем за продукта зависи много и от нашия бюджет, но знайте, че много често малко по-скъпото е за предпочитане и евтиното дори може да ви излезе по-скъпо.

Една от най-добрите причини да се спрете на по-скъпото е качеството. В повечето случаи забелязваме, че има доста голяма разлика между качеството на по-скъпите стоки и качеството на евтините.

Има значение какво купувате, щом е скъпо. Повече хора споделят, че предпочитат да инвестират в някакъв по-скъп уред, продукт или дреха, тъй като „животът“ на тази стока ще е доста по-дълъг и няма да се наложи само след месец или по-малко дори, да си купувате нова. Трябва да се пазарува разумно, затова никога не пренебрегвайте качеството, за сметка на цената.

Разбира се, има и доста продукти с добро качество, които са на много изгодна цена, но ако не сте сигурни в покупката си, по-добре се консултирайте с продавачи и познати, за да не направите грешен избор.

Доста хора, обаче, които са си патили от евтини стоки, споделят, че са направили огромна грешка, когато са решили да спестят някой-друг лев. От така наречените „промоции“ трябва много да се пазим, за да не се окаже после, че евтиното всъщност се е оказало доста по-скъпо.

Проучвайте много добре продуктите, преди да си вземете каквото и да било. Разпитайте хора, пазарували от съответната търговска верига, огледайте добре стоките и прочетете повече информация за марките, които се предлагат на по-ниска цена.

Не купувайте и прекалено скъпи неща, просто за да се поглезите или да се изтъквате!

Когато казваме да избирате качеството, дори и на по-висока цена, това не значи просто да си купите най-скъпия телефон или рокля, само за да се изфукате. Покупката трябва да е добра инвестиция, тя трябва да ви е полезна. Въпросът е да се научите да пазарувате разумно. Така нещата няма да ви излизат нито прекалено скъпи, нито пък ще попадате на т.нар. „боклуци“. Има телефони на много изгодна цена, които могат да ви свършат същата работа, както други по-скъпи модели. А когато става дума за дрехи, по-важно е как изглеждате в тях, а не каква е цената на етикета.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама