Как да разпознаем лошия човек само за 5 минути


Как да разпознаем лошия човек само за 5 минути
Снимка: iStock

Животът е твърде кратък, за да го изразходвате за комуникация с лоши и негативни хора. За щастие, има няколко специфични признака на тези индивиди, които могат да бъдат идентифицирани само за 5 минути комуникация с тях.

Те постоянно критикуват някого

Най-вече тези, които не присъстват по време на разговора. Тоест тази критика е безполезна и служи единствено за самоутвърждаване за сметка на другите. И не само критиката - преразказването на клюки и конкретни обиди на хора, с които се случват конфликти - също е характерен признак на лошия човек.

Те постоянно се оплакват

Те имат добри аргументи, обясняващи защо всичко е лошо и кой точно е виновен за нещастията им в живота. Освен това самите те не присъстват в списъка им. Но обстоятелствата, положението на звездите и планетите, правителството и лошото родителство – това са само малко част от виновните.

ЕТО КАКВО РАЗКРИВА ЦВЕТЪТ НА ОЧИТЕ ВИ

Те изискват специално отношение

Вие "задължително трябва да влезете в положението им", да им дадете съвети, да ги разберете и наистина - те са "толкова по-добри от другите", че трябва да се радвате, че изобщо са се обърнали към вас. И по всякакъв начин търсят внимание от другите.

Те се хвалят

Победата на някой друг е случайност или безсмислено събитие. Собствената обаче, дори и най-малката - повод за гордост и истории, които разказват на всички. Те няма да се възхитят на вашите постижения, но вие на техните- задължително.

Те ви карат да се оправдавате

Най-простият метод на психологическа манипулация: накарайте човек да се почувства виновен - и можете да направите каквото искате с него. Извиненията са най-простата степен на вина. Нищо много сериозно, но вътрешният дискомфорт ще ви принуди да се съгласявате повече с изискванията на лошите хора.

Те не се интересуват от вашите проблеми

Не, те няма да го направят. Дори на ниво на формално изразяване на съчувствие и потупване по рамото. Щом говорите за вашите дела, те сменят темата и свеждат всичко до собствените си проблеми. И какво се случва в живота ви - те изобщо не се интересуват. За тези хора вие сте просто инструмент за решаване на техните проблеми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама