Какво се случва, ако всяка вечер горите по 1 дафинов лист


Какво се случва, ако всяка вечер горите по 1 дафинов лист
Снимка: iStock

Изгарянето на дафинови листа е популярна практика от векове, особено в традиционната медицина и духовните ритуали. През последните години тенденцията се появи отново, тъй като хората откриват многобройните ползи от изгарянето на дафинов лист у дома. Ето някои неща, които се случват, когато го практикувате.

 Подобрява качествотона въздуха

Дафиновите листа съдържат съединения, които имат антимикробни и противогъбични свойства, които могат да помогнат за пречистване на въздуха във вашия дом. Изгарянето на дафинов лист ще ви отърве от бактерии, вируси и други вредни частици във въздуха.

Вижте още: Ето какво се случва с организма ви час по час, ако не ядете три дни

Насърчава релаксацията

Изгарянето на дафинов лист може да помогне за намаляване нивата на стрес. Ароматът на горящия лист може да има успокояващ ефект върху тялото и ума, като ви помага да се отпуснете след дълъг ден.

Облекчава респираторни проблеми

Димът, произведен от изгарянето на дафинови листа, може да помогне за облекчаване на респираторни проблеми като кашлица, запушен нос и астма. Съединенията в дафиновите листа имат противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за успокояване на дихателната система и облекчаване на симптомите.

Пречиства енергията

Изгарянето на дафинов лист може да помогне за пречистване на енергията във вашия дом, създавайки положителна и спокойна среда. Често се използва в духовни и пречистващи ритуали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама