Медицинско чудо: 70-годишна жена от Уганда роди близнаци (ВИДЕО)


Медицинско чудо: 70-годишна жена от Уганда роди близнаци (ВИДЕО)
Снимка: Unsplash

Сафина Намуквая от Уганда, на 70 години, стана най-възрастната родилка в Африка. От местната болница съобщиха, че след инвитро лечение тя е родила здрави близнаци, пише BBC.

Вижте още: Едни от жените с най-красива кожа в света никога не се къпят

"Чествайки нашата 20-годишнина, постигнахме изключителното – изродихме близнаци на най-възрастната майка в Африка на 70 години!", съобщиха от болницата.

Както съобщават медиите, жената е родила момче и момиче с цезарово сечение в центъра за репродуктивни проблеми в столицата Кампала. Близнаците са тежали по 2 килограма и са родени в 34-та седмица.

"Тази история не е само за медицинския успех, става въпрос за силата и издръжливостта на човешкия дух", допълват от болницата.

Сафина каза пред медиите в Уганда, че това е второто ѝ раждане за три години, след като на бял свят се появява дъщеря ѝ през 2020 г.

Сафина разкеи още, че бащата на децата я е изоставил малко преди раждането им. Тя твърди, че мъжете се страхуват да станат бащи на близнаци и че съпругът ѝ така и не се е появил в болницата, където е приета.

Сафина живее в село Масака, на около 120 километра западно от столицата. Първият ѝ съпруг умира през 1992 г. и затова е наречена "прокълната". Тя се запознава с втория си съпруг през 1996 г.

Вижте още: Ново проучване: Домашните любимци забавят прогресията на деменция при възрастните хора

Не се съобщава дали бременността е постигната чрез дарена яйцеклетка или 70-годишната жена е замразила собствените си, докато е била в репродуктивна възраст.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама