Папа Франциск: Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал


Папа Франциск: Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал
Снимка: Getty Images/Guliver

Папа Франциск възхвалява добродетелта на секса в документален филм, описвайки го като "едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човека".

Главата на Римокатолическата църква прави коментара в документалната продукция на "Дисни +" "The Pope Answers" ("Папата отговаря"), запечатала негова среща в Рим с десет младежи на възраст малко над 20 г.

Те му задават въпроси по множество теми, сред които правата на хората от ЛГБТ общността, абортите, порноиндустрията, секса, вярата и сексуалните злоупотреби в Католическата църква.

Вижте още: Ето колко секс правят щастливите двойки

"Сексът е едно от най-красивите неща, които Бог е дал на човека", казва папата в документалния филм. "Да се изразиш сексуално е богатство. Всичко, което те възпира от истинското сексуално изразяване, те ограничава и намалява това богатство", казва светият отец, говорейки за самозадоволяването.

В разговора папа Франциск е запитан знае ли какво е "небинарен човек" и той отговаря утвърдително. Папата повтаря, че хората от ЛГБТ общността трябва да бъдат приети радушно от Католическата църква.

"Всички хора са деца на Бога, всички хора. Бог не отхвърля никого, Бог е баща. И аз нямам право да изгоня когото и да било от църквата", казва той.

По темата за абортите папа Франциск казва, че свещениците трябва да бъдат "милостиви" към жените, прекратили бременността си, но и също, че тази практика си остава неприемлива.

"Добре е нещата да се наричат с истинските им имена. Едно е да си до човека, преживял аборт, съвсем друго е да оправдаваш това действие", казва той.

Изказванията на папата бяха публикувани от официалния вестник на Ватикана "Осерваторе романо", който определи разговора му с младите хора като "открит и искрен диалог".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама