Тези сортове вино са най-полезни за здравето ви


Тези сортове вино са най-полезни за здравето ви
Снимка: iStock

Когато се консумира умерено, виното е изключително приятен начин да завършите един стресиращ ден. Ако трябва да бъдем честни, щом става дума за алкохол, наблюдението на количеството е най-важното нещо, което можете да направите за вашето здраве. Но не всички вина са създадени еднакво и варират много по отношение на калориите, захарта и алкохолното съдържание. Ето кои са най-полезните сред тях.

Сухи червени

Виното, независимо дали е червено, бяло или розе, съдържа ресвератрол, който има антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти. Но тъй като червеното сухо вино ферментира с гроздовите люспи по-дълго от бялото, то е с по-високо съдържание на ресвератрола. Червените сортове като пино ноар и каберне совиньон са с най-високо съдържание на антиоксиданти, което може да подпомогне здравето на сърцето.

Вина с ниско съдържание или без захар

Захарното съдържание на вината може да варира значително - от 5,5% до 20%. Има някои марки вина, които не добавят нито захар, нито сулфити, което може да ви помогне да се чувствате по-добре на следващата сутрин. Нискоалкохолните совиньон блан, пино гриджо, шардоне или пино ноар имат минимални количества захар.

Газирано вино

В случай, че не обичате шампанизирани вина, можете просто да добавите газирана вода към своето любимо такова, което е забавен начин да „разтегнете” консумацията си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама