Учени: Тези черти на лицето издават характера на човек


Учени: Тези черти на лицето издават характера на човек
Снимка: iStock

Казват, че лицето е огледало на душата и оказва се, че това далеч не е просто метафора. Според някои учени чертите на лицето могат да предоставят много важна информация за личността на човек. Дори начинът, по който хората позират пред камерата, говори много за техния характер.

Вижте още: Китай забранява на децата повече от 8 минути на ден в интернет

1. Изпъкнали скули

Проучване, проведено от учени от Лондонския университетски колеж, показа, че мъжете с високо ниво на тестостерон имат широки лица и изпъкнали скули. Нивото на този хормон има пряка връзка с агресивността, доминирането и бунтарския дух. Между другото, жените подсъзнателно го усещат.

Този трик редовно се използва от режисьорите, които избират мъже с груби черти на лицето за ролите на алфа-мъжкари, бунтовници и злодеи.

2. Бръчки

Бръчките издават не само възрастта на човека, но и неговия характер. Човек използва различни мускули на лицето, за да се усмихне, да плаче, да се намръщи или да повдигне вежда. С времето тези бръчки показват най-използваната емоция на лицето на човек, дори когато е спокоен и не мисли за нищо.

Пачи крак в ъглите на устните и очите казват оптимистични неща за вашата личност. Искрено обичате да се смеете и сте много емоционални. В същото време гънка на челото между веждите казва, че сте сериозен човек, който е преминал през много изпитания в живота.

3. Покажи ми как позираш, за да ти кажа какъв си

Много от нас обръщат лицето си на определена страна, когато се снимат, смятайки, че така изглеждат по-привлекателни. Изследване на учени от Университета на Южна Австралия показа, че причините за това действие са много по-дълбоки. Оказва се, че инженерите, математиците и химиците обръщат по-често дясната страна на лицето си към камерата, докато художниците и психолозите обръщат лявата.

Вижте още: Майка влезе в рекордите на Гинес с 1600 литра кърма

Има разлика и между половете. Жените по-често обръщат главата си надясно, показвайки лявата си половина на лицето. Изследователите смятат, че това се дължи на факта, че дясната страна на мозъка отговаря за емоциите и това ни кара да се чувстваме по-привлекателни.

4. Вашето селфи е вашата кратка автобиография

Лин Кий от Технологичния университет Нанянг в Сингапур анализира 123 селфита, направени от Sina Weibo, китайски сайт за микроблогинг, подобен на Twitter. Тя откри любопитна връзка между типовете селфита и личните черти на човека. Приветливите хора предпочитат да се снимат отдолу. Хората, които са отворени към нови преживявания, демонстрират по-често положителни емоции и не се страхуват да изглеждат смешни на снимките си. Докато невротичните хора са склонни да правят прословутото „патешко лице“ в своите селфита.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама