Законите на Съдбата, които управляват живота ни


Законите на Съдбата, които управляват живота ни
Снимка: iStock/Guliver

Вярвате ли в съдбата? Някои ще кажат, че няма такова нещо: щом не могат да я видят или усетят, значи не съществува. Тоест, всичко зависи от самия човек, неговите действия и други фактори. Други ще кажат, че вярват и знаят, че има много закони на Съдбата и именно от тях до голяма степен зависи животът ни.

Ето например: Човек пресича пътя на забранено място и го блъска кола? Съдба ли е това? По-скоро това е обикновена небрежност. А ако минувачът върви по тротоара и върху главата му пада тухла, какво е това? Със сигурност това вече е съдбата. Нека да видим какви са нейните най-важни закони:

Закон на мисленето

Всичко, което ни заобикаля, е пряко свързано с вътрешното ни състояние. Мъдростта казва, че човек трябва да бъде там, където са мислите му. Тоест, трябва да избягвате негативни хора и събития, за да получите повече положителни моменти. Не позволявайте лошите мисли да ви пленят!

Закон за причината и следствието

Знаете ли поговорката: „Какво посееш, толкова ще пожънеш“? Вие сами отдавна проверявате дали това е вярно или не, нали? Тези действия, които извършваме, винаги имат продължение. Мислите, изпратени във Вселената, също не остават без отговор. Ако не искате мъка и проблеми, не ги пожелавайте на други хора. В тази връзка е подходящо да си припомним друга поговорка: „Не копайте гроб на другиму, вие сами ще попаднете в него“.

Закон за отношенията

Нека не забравяме, че миналото, настоящето и бъдещето са едно, и ние сме последователни в нашите действия. Дори ако трябва да направим нещо незначително, но в същото време важно, не бива да го пренебрегваме. Във Вселената всичко е взаимосвързано, всяка стъпка води до следващата и така до края на дните ни. Често ни липсва нещо, когато се изкачваме по „стълбата“ на живота и тогава се чудим защо не можем да преминем на по-високо ниво.

Закон за отговорността

Ние сме огледало на това, което ни заобикаля, и съответно това, което ни заобикаля, ни отразява. Този закон е изключително важен от гледна точка на разбирането на това, което правим. Не можете да обвинявате другите за това, което се случва. Когато ние самите сме отговорни за своите действия, ние ставаме господари на нашата Съдба. В този случай могат да се избегнат много отрицателни точки.

КАКЪВ ЧОВЕК СТЕ СПОРЕД МЕСЕЦА ВИ НА РАЖДАНЕ

Закон на смирението

Случвало ли ви се е да направите една и съща грешка няколко пъти? Причината е, че ние отказваме да приемем текущото състояние на нещата. Историята знае много примери, когато хората са постигнали целите си, преодолявайки много препятствия. Но понякога трябва да разберете, че не всичко е възможно. Ако разбирате, че някои от вашите действия имат тъжни последици, по-добре е да не рискувате.

Закон на търпението

Нищо не се случва, ако нямате търпение. Искате да получите всичко наведнъж, но както знаете, това не се случва. Някои от нашите мечти и цели, според този закон, трябва да бъдат „платени” с времето. Ако не платите, тогава можете да останете без това, което искате. Съгласете се: стоките в магазина не се дават без пари.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама