Зловещи истории: Къщата на вещиците до езерото Комо


Зловещи истории: Къщата на вещиците до езерото Комо
Снимка: Instagram

Villa De Vecchi, известна още като „Каса Роса“ поради оригиналния си червен цвят, е дом от 19 век, разположен в Кортенова, източно от езерото Комо. Историята на имота е доста интересна и зловеща.

Имотът е поръчан от граф Феликс Де Веки, ръководител на Националната гвардия на Италия, и смятан за герой заради участието си в Революцията през 1848 година, довела до освобождението на Милано от Австрия.

ШОТЛАНДСКИЯТ ЗАМЪК, ОБИТАВАН ОТ УБИТА ПРИНЦЕСА

Въпреки елегантността и чудесното местоположение на имота, той остава празен за дълъг период от време. През годините с дома се свързват множество легенди. Това е довело до различни прякори - „Ghost Mansion“ и „Casa Delle Streghe“ (Къщата на вещиците).

Проектирана и построена между 1854 и 1857 г. от архитект Алесандро Сидоли, Villa De Vecchi е построена като лятна резиденция за графа и семейството му. Архитектурата е комбинация от бароков и класически източен стил и включва модерните удобства на времето - отоплителни тръби за вътрешни помещения и голям фонтан под налягане. За съжаление, Сидоли така и не успява да види завършения дом, тъй като почива по време на строителството.

Легендата разказва, че през 1862 г. графът се върнал у дома и намерил жена си брутално убита, а дъщеря му изчезнала. След дълго и неуспешно търсене, графът се самоубива в къщата, която впоследствие остава за брат му Биаго.

Биаго предприема някои големи ремонтни дейности, премахвайки изцяло влиянието на Изтока, съответно разрушава купола. Биаго и неговите потомци притежават имота до 1938 като смъртта на всеки един от наследниците е с много неизвестни. След това къщата е изоставена.

Говори се, че Алистър Кроули, скандалният окултист, е прекарал известно време там след опустяването на вилата. Феновете на Кроули започнали да се стичат до дома за ритуални оргии и жертвоприношения на животни.

През 1959 имотът е купен от Медичите от Мариняно. Изглежда обаче, че никакви ремонти не са правени и бавно, но тъжно красивата постройка започва да се руши. През последните години италианският фонд за околна среда създава кампании за осведомяване на обществеността за вилата.

Още повече мистика се добавя към загадъчната история на къщата, когато скорошна лавина опустошава всички домове в околността, оставяйки Villa De Vecchi недокосната.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама