Идеи за оригинални коледни сладкиши


Идеи за оригинални коледни сладкиши
Снимка: iStock/Guliver

Коледните празници са пълни с еуфория, семейна топлина и много радостни моменти. Улисани в пазаруване, украси и други приготовления, невинаги обръщаме достатъчно внимание на десертите, които можем да приготвим, а те определено не са за пренебрегване.

Ако не ви бива в правенето на сложни кексове, рула или пък нямате време, ето няколко доста по-лесни, но интересни предложения за коледни десерти, които със сигурност вашето семейство и гости ще харесат.

Всичко, от което се нуждаете, са необходимите продукти и малко креативност.

Торта "Снежинка"

За нея ще ви трябват 10 палачинки, бита, сметана, течен, шоколад, пудра захар и малко шишенце синя сладкарска боя.

Размесете добре битата сметана и течния шоколад. Наредете палачинките една върху друга като между тях сложите дебел слой от получения крем. С остатъка от битата сметана покрийте равномерно цялата торта и я нанесете равномерно с помощта на шпатула. Поръсете с пудра захар и със сладкарската синя боя нарисувайте голяма снежинка.

Гигантска курабийка

Ако не разполагате с време за да омесите тестото сами, купете от някой сладкарски магазин готова смес за ванилови или шоколадови курабийки. Когато я смесите с вода или мляко, оформете тесто и го разточете добре.

След което вземете малък нож или ножица и внимателно го изрежете с форма на елха, коледно чорапче или нещо друго по ваш избор. После направете същото с цветен захарен фондан така, че формата и големината на двете форми да съвпадат. Сложете курабийката да се пече и щом стане готова, залепете фондана за нея и декорирайте с цветни малки бонбони или пръчици.

Бонбони подаръци

За тях ще ви трябват парченца млечен шоколад с пълнеж, захарен фондан и златист конец. По желание може да използвате парченца от различни видове шоколад.

Вземете едно парченце и го увийте в къс захарен фондан така, че да придобие форма на кутийка. Фонданът може да е във всякакви цветове. Направете същото с всички парченца шоколад. После увийте около тях златистия конец и го завържете както се завързва подарък.

Поднесете приготвените бонбони в стъклена купа или на поднос.

 

Автор: Линда Николова

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама