Как да преодолеете раздялата с любим човек


Как да преодолеете раздялата с любим човек
Снимка: iStock/Guliver

Понякога е много трудно да сложите край на една връзка. Ако любовта е била истинска, може да ви отнеме доста време, за да забравите бившия си. Възможно е да преминете дори през период на депресия. Трябва да се научите да оставяте хората в миналото, ако искате да се чувствате щастливи. Ние имаме няколко съвета, които ще ви помогнат да се преживеете раздялата по-бързо.

1. Тренирайте 

Научно доказано е, че тренировките повдигат духа, тонуса и настроението ви. По този начин ще се разсейвате и няма да имате време да мислите за раздялата. Има още един плюс - ще бъдете в перфектна форма.

2. Не бъдете прекалено критични към себе си 

Не се обвинявайте и спрете да търсите причината за раздялата, няма да спечелите нищо от това. Бъдете мили към себе си, позволявайте си да поплачете понякога, няма да навреди, дори ще се почувствате по-добре след това. Нормално е да страдате и да се чувствате зле, позволете си да бъдете слаби.

КАК РЕАГИРАТ РАЗЛИЧНИТЕ ЗОДИИ ПРИ РАЗДЯЛА

3. Излизайте с близките си приятели 

Виждайте се с хора, които ви зареждат с позитивна енергия и ви помагат да не мислите за раздялата. Ще е от полза, ако споделите на някой от тях какво се е случило. По този начин ще ви олекне и ще се почувствате по-добре. Отделяйте време и за семейството си, те също могат да ви помогнат в такъв момент.

4. Определете кои са лошите качества на бившата ви половинка 

Ако все пак не можете да го изхвърлите от съзнанието си, помислете за всички лоши качества, които притежава. Спомнете си кои са нещата, които най-силно са ви отблъсквали в него. Ще се почувствате по-добре, когато осъзнаете, че всъщност има причина в момента да не сте заедно.

5. Отделете време за себе си 

Погрижете се за себе си, поглезете се. Намерете си хоби, което ви помага напълно да се откъснете от неприятните мисли. Посветете времето си на нещо, което ви прави щастливи. Докато сте били във връзка, е трябвало да обръщате внимание на половинката си и най-вероятно не сте имали достатъчно време да се грижите за себе си. Това е идеалният момент да го направите.

12 ТРУДНИ НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ ЗА СЕБЕ СИ

6. Повярвайте отново в любовта 

След раздялата може би се чувствате сякаш никога повече няма да обичате. Сърцето ви боли и се страхувате да се отворите към друг човек. Ако това е така, припомнете си на какво ни учиха като малки. Само защото нещо не е станало от първия път, не означава, че няма да се получи. Когато детето падне, то не решава, че няма да ходи повече, защото е опасно. То става и продължава напред. Направете го и вие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама