7 мита за лазерната епилация, които трябва да останат в миналото


7 мита за лазерната епилация, които трябва да останат в миналото
Снимка: istock / Guliver

Всички имаме досадни косъмчета, от които бихме искали да се отървем веднъж завинаги. Без съмнение лазерната епилация е един от най-ефективните начини за обезкосмяване и все повече жени избират именно този метод пред досадните самобръсначки и болезнената кола маска. Има обаче много митове и погрешни схващания, свързани с лазера, които витаят в обществото. Ето кои 7 мита ще развенчаем днес.

Мит 1: Процедурата е болезнена

Лазерната епилация, колкото и страшно да звучи, е изненадващо безболезнена. Разбира се, всички имат различни прагове на болка и е трудно да се прогнозира точното усещане, но описанията варират от изтръпване до леко ужилване. Във всички случаи методът е по-безболезнен и бърз от кола маската и не причинява раздразнения по кожата. Освен това, повечето модерни уреди имат вградени вентилатори за хладен въздух, които допълнително облекчават усещането.

Мит 2: Действа само на светла кожа

Преди около 10 години лазерите действително работеха само върху жени със светла кожа. Но с напредването на технологиите, вече и по-смуглите дами, а дори и тъмнокожите, могат да се възползват от предимствата на този вид епилация.

Мит 3: Необходими са няколко години

Истината е, че са нужни най-много 5-6 процедури, за да се отървете от около 90% от нежеланите косми. Предвид факта, че една процедура се прави през 6-8 седмици, то значи крайният резултат ще е на лице само след няколко месеца. След това ще имате нужда от поддържащи процедури, които са изцяло според вашите нужди – веднъж или два пъти годишно.

Мит 4: Много е скъпо

Истината е, че в дългосрочен план лазерната епилация излиза много по-евтин метод за обезкосмяване. Масово жените се стряскат от единичната цена на процедура, но при закупуването на пакет от 6 процедури цената е почти двойно по-ниска, а резултатът ще държи години наред.

Сега можете да се възползвате от -40% намаление на лазерна епилация в Салони за красота Murphy. Повече информация научете ТУК!

Мит 5: Опасно е

За епилацията се използва лазер, който унищожава пигментите в космените фоликули, което означава, че апаратът е насочен само към тях и нищо друго. Това оставя околните тъкани невредими, така че няма причина да се притеснявате за безопасността на процедурата.

Мит 6: Лазерът води до засилено окосмяване

Лазерното обезкосмяване не води нито до повече, нито до по-тъмни косми. Всъщност, точно обратното - всяко процедура намалява между 10 и 25 процента плътността, гъстотата и скоростта на растеж на космите.

Мит 7: Космите се връщат след бременност

Да, възможно е да се появят няколко косми по време на бременност, но изобщо не може да става дума за загуба на ефекта от процедурите. Като цяло, бременността и периода на кърмене не са подходящи за лазерна епилация заради променливите хормонални нива.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама