10 сигурни знака, че връзката ви е токсична


10 сигурни знака, че връзката ви е токсична
Снимка: iStock/Guliver

Често в началото на връзката си не забелязваме (или просто не искаме да забележим) недостатъците на партньора си. Оправдаваме неговото неприемливо поведение и игнорираме очевидните тревожни сигнали, че той не е подходящият за нас. Ето кои са знаците, които издават, че връзката ви е токсична. Всички те, без изключение, са повод за сериозен разговор с любимия.

1. Партньорът ви се изказва грубо за бившата си

Фактът, че вашият партньор си позволява да говори негативно за миналата си връзка показва само едно - той не си е направил никакви заключения от опита си в миналото. Всъщност той така и не е разбрал какво е довело до приключване на предишната му връзка. А позицията "Направих всичко, както трябва, тя е виновен за всичко" е сигнал, че много скоро същото ще се случи и с вас. 

2. Партньорът ви поставя под въпрос вашата адекватност

Всъщност това е манипулация, чиято основна цел е да ви накара да се съмнявате в собствената си адекватност. Фрази като "Ти, както обикновено, прекаляваш с всичко" и "Отново преувеличаваш" са ярък пример за това. Истината е, че партньорът ви знае, че сте права, но умишлено се опитва да ви обърка.

5 ТИПА МЪЖЕ, НА КОИТО НЕ МОЖЕТЕ ДА РАЗЧИТАТЕ

3. Партньорът ви избягва комуникацията с близките ви

По-малко очевиден, но не по-малко значим проблем се крие в ситуация, когато партньорът ви от една страна не е против вашата комуникация с приятелите и семейството ви, но от друга страна по всякакъв възможен начин избягва контакт с тях. В идеалния случай връзката трябва да бъде двупосочна - с проява на интерес към приятелите и роднините на другия партньор.

4. Партньорът ви е груб с непознати

Как вашият партньор се държи със сервитьори, таксиметрови шофьори или продавачи в супермаркета може да разкрие много за бъдещето ви заедно (ако има такова), а именно как в крайна сметка той ще се отнася с вас.

5. Вашият партньор никога не иска прошка

Способността да намериш сили да поискаш прошка е преди всичко знак за зрялост. Струва си да помислите дали във връзката вие сте единственият човек, който може да носи отговорност за собствените си грешки. Всъщност в близко бъдеще този модел рискува да се превърне в основата на друг, не по-малко вреден модел - единият винаги е виновен, а другият винаги е прав.

6. Партньорът ви буквално живее в телефона си

Ако сте обвързани с човек, чиито очи непрекъснато са вперени в дисплея на мобилния телефон, време е да се замислите какво всъщност се крие зад това. Ако партньорът ви фанатично пази суверенитета на устройство, това е още един тревожен знак. Вероятно той има какво да крие.

7 ЗНАКА, ЧЕ ТОЙ НЕ Е ГОЛЯМАТА ТИ ЛЮБОВ

7. Не знаете за какво той харчи парите и времето си

Това не означава, че той крие нещо ужасно от вас. Но все пак е повод за размисъл. Не е нужно да се опитвате да контролирате времето и парите на партньора си, но със сигурност не е приятно да разберете от социалните мрежи, че е прекарал уикенда в друга държава или че е сменил работата си.

8. Вашият партньор не зачита вашето мнение

Уважава ли вашият партньор мнението ви? Трябва ли да се откажете от работата, общуването с приятели или семейството заради връзката си? Ако това е така, замислете се сериозно дали връзката ви има бъдеще. 

9. Вашият партньор ви се подиграва пред всички (дори след като сте го помолили да не го прави)

Публичните подигравки и саркастични забележки едва ли са знак за стабилна връзка, особено ако многократно сте споделили с партньора ви, че това не ви е неприятно. Аргументи от рода на "Това е само шега, обичам те" единствено показват, че партньорът ви не се интересува от вашите чувства.

10. Партньорът ви почти винаги е в лошо настроение

Всички не спим достатъчно. В края на деня всички сме уморени и изтощени. Когато сме гладни, всички сме ядосани. Но нито един от тези фактори не ни дава правото да се държим грубо с близките си. Ако вашият партньор е винаги ядосан и винаги недоволен от нещо, не се примирявайте с това. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама