3 причини защо уважението е толкова важно в една връзка


3 причини защо уважението е толкова важно в една връзка
Снимка: iStock/Guliver

Отговорът на този въпрос не може да бъде двузначен, защото едни стабилни взаимоотношения се градят трудно и са в следствие от любов, доверие и уважение. Точно така! Уважението е изключително важно за една връзка, защото няма как да останеш с човек, който не зачита мнението и чувствата ти. Както и обратното! Трите основни принципа на уважението гласят:

1. Уважението трябва да е взаимно

Вие сте заедно, защото се обичате. Ако само един се влюби, а другият остане безразличен, няма как да има връзка. Усещането трябва да е взаимно. С уважението е същото. Ако уважаваш и държиш на партньора си, а той те пренебрегва, това не е здрава и щастлива връзка, а борба за власт. С течение на времето, чувствата между вас ще изстинат, защото без уважение всичко е изгубено!

2. Уважението трябва да се превърне в навик

Хората, които се женят с пълна увереност, че ще се обичат до края на дните си, трябва да знаят, че може би ще се разочароват. Любовта не е вечна, идва и си отива. Силните двойки бързо осъзнават, че е невъзможно да се разчита на само на  страстта и химията помежду им през целия живот. Те се научават да се отнасят помежду си с обич, дори когато не го усещат. Тук важно място заема уважението. Когато страстта между вас не е толкова силна както в началото (нещо, което е напълно нормално), разбирането, уважението и доверието излизат на преден план. Благодарение на тях връзката ви може да остане хармонична до края на живота ви дори. Уважението ще се превърне в приятен навик и ще видите колко добре ще се чувствате с това.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРИЗНАЦИ, КОИТО ПОКАЗВАТ, ЧЕ ТОВА Е ИСТИНСКА ЛЮБОВ

3. Важно е да се стремим към безусловно уважение

Всички знаем колко силна е майчината любов. Майката би дала всичко за детето си, за да бъде то щастливо. Колко ще е хубаво, ако безкористна привързаност и обич остане вечна между партньорите. Но това не винаги е така. Много зависи от това как хората се отнасят един към друг. Не можеш да обичаш някой, който постоянно те мами, не ти обръща достатъчно внимание или не те уважава.  Всичко си има граници. Ако искате чувствата ви да се запазят силни, научете се да зачитате мнението и желанията на другия човек. Както той трябва да уважава вашите. Дори и поради някаква причина да не ви харесва абсолютно всичко, което партньорът ви прави, не го винете. Уважавайте решенията му, за да може и той да прави същото.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама