5 навика, които ви пречат да бъдете добра половинка


5 навика, които ви пречат да бъдете добра половинка
Снимка: iStock/Guliver

Връзките изискват работа. Всички знаем това. В много случаи очакваме човекът до нас да направи нещо „повече”, просто защото смятаме, че ние вече сме вложили твърде много от себе си. Разбира се, всяка история има две страни, но едно от най-важните неща, които трябва да осъзнаете, когато сте във връзка, е, че не винаги нещата ще се случват по вашия начин. Освен това, много пъти, когато броим чуждите недостатъци, сме слепи за своите. Ето 5 неща, които ви пречат да бъдете половинката, от която всеки мъж се нуждае.

1. Винаги искате да бъдете прави

Връзката не е състезание и не винаги трябва да печелите. Далеч по-полезно умение е да се научите кога да правите компромиси и как да водите преговори. Трябва да разберете, че не всеки вижда света така, както вие. Ако сте твърде съсредоточени винаги да сте прави и нещата да се случват по вашия начин, може да спечелите спора, но да загубите човека.

2. Придържате се към егото си

Всички сме склонни да поставяме егото си на първо място и дори не виждаме гледната точка на другия човек. От съществено значение е да останете верни на себе си, но да се смирите по време на сериозни разговори, да си позволите да бъдете уязвими, защото в противен случай показвате една доста незряла версия на себе си.

5 ПРИЧИНИ ЗАЩО ПОЛОВИНКАТА ВИ РЕВНУВА ОТ БИВШИЯ

3. Никога не признавате грешките си

Ние виждаме света през нашите очи и колкото и да искаме другите да видят перспективата ни, понякога се превръщаме в егоисти, опитвайки се да посочим грешките им. Много от нас изпитват трудност да се извиняват, защото това значи да признаят, че са сбъркали.

4. Прекалено много мрънкате

Естествено е да се разстройвате и да искате да говорите за всичко, което партньорът ви е направил погрешно, но преди да излеете тирадата си, отделете време да помислите как ще звучите. Ако споделяте само нещата, които ви изнасят, така приятелите ви ще го видят като пълен глупак. Понякога е полезно да получите обективно мнение, но се пригответе, че вашите близки надали някога ще заобичат партньора ви.

5. Чакате твърде дълго за важните разговори

Много от нас гледат на партньора си през розови очила в началото. Докато се опознавате повече, започвате да забелязвате неща, които не харесвате. Никой не е перфектен. Винаги ще има неща, които няма да харесвате един в друг. Но важните разговори като деца, сватба, религия и политика трябва да бъдат обсъдени, за да не станат сериозен проблем по-късно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама