6 реални позитива на полигамните връзки


6 реални позитива на полигамните връзки
Снимка: iStock/Guliver

Полиаморията е начин на живот, при който един човек може да обича повече партньори наведнъж с отдаденост, страст и романтика. Един от основните стълбове в тези взаимоотношения е говоренето и поставянето на граници, което сближава всички участници във връзката. Няма универсална рецепта за любов. Чрез добавяне на повече „подправки”, всеки човек създава своя собствена уникална версия. Ето кои са позитивите на полигамията.

1. Хората са полигамни по природа

Нашите предци са били полиаморни, но по-късно моногамията е заела своето място. Според изследванията много хора се развеждат и започват нови връзки, което всъщност е серийна моногамия. А според статистиката около 53% от разводите в световен мащаб се дължат на изневяра.

2. Тези отношения са честни и прозрачни

Много хора бъркат полиаморията с изневяра, но семействата с повече от един партньор никога не правят неща зад гърба на другите. В този вид отношения участващите не крият любовници, тайни или емоции. Те се чувстват свободни да говорят открито и не изпитват чувство на вина за изразяването на любов към друг.

НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ, ЛЮБОВТА НЕ Е СЕКС, РЕСТОРАНТИ И ЦВЕТЯ

3. Различните партньори задоволяват различни нужди

Понякога при моногамните връзки единият от партньорите изпитва затруднения с изразяването на чувства и емоции. В тези случаи другата половинка обикновено се ядосва и се опитва да промени партньора. В полигамните връзки този проблем дори не се появява, тъй като човекът, който се нуждае от емоционалност, може да намери друг партньор за тези си нужди.

4. Скуката не е често срещан проблем

Много бракове се разпадат заради скука. Но разнообразието, което витае в полиаморните връзки, пречи на партньорите да се давят в битовизми.

5. Хората са по-малко склонни към ревност

Разбира се, и полигамните партньори изпитват ревност, особено в началото на връзките си, но бързо се справят с тези проблеми, когато се установят някакви правила.

6. Всеки партньор допринася с нещо различно

Бет Уолъс, практикуваща полиамория от дълги години, споделя, че се вижда с трима мъже и всяка от връзките ѝ предлага нещо различно - „С едно от моите гаджета се забавлявахме много. Той беше по-млад и по-авантюристичен и беше приключение. Вторият човек беше по-възрастен и водихме смислени разговори за живота. Той разкри философския аспект на моята личност. Третият ми партньор беше художник и извади творческата страна в мен.”

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама