5 причини, поради които хората афишират връзката си в социалната мрежа


5 причини, поради които хората афишират връзката си в социалната мрежа
Снимка: iStock

Социалните мрежи дават доста информация и понякога могат да бъдат наистина полезни. В тях дори може да откриете любовта на живота си. Те, обаче, напълно могат да съсипят вече съществуващата ви връзка. Иронично, нали?

РАЗЛИКИ МЕЖДУ ИСТИНСКАТА И ТОКСИЧНАТА ЛЮБОВ

Според скорошни проучвания, проведени от изследователи по психология, публикуването на информация, свързана с любовния ви живот онлайн (снимки, статуси, цитати и други), е това, което психолозите наричат „диадични дисплеи“. Диадичните прояви са определено поведение на хора, които заявяват и постоянно препращат към романтичната връзка, в която са в момента. Констатациите показват, че има определени причини за това.

1. Много са доволни от връзките си

Според проучването, хората, които са по-удовлетворени от връзките си, са по-склонни да публикуват кадри с партньора като основни профилни снимки. Над 70% от хората, които използват общи снимки на личен профил, го правят, защото наистина се чувстват по-щастливи и успешни по този начин.

2. Отдадени са на половинката

Изследователите са установили, че потребителите, които афишират връзките си онлайн, имат силни чувства на ангажираност към партньора. Това увеличавало и вероятността и за по-дълготрайна връзка. Причината за това е, че видимите знаци (снимки, статус, взаимни публикации) карат другия да се възприема като част от романтична единица, като по този начин се укрепва стабилността.

3. Чувстват се несигурни във взаимоотношенията си

Хората, които оповестяват статуса на връзката си във Facebook, се чувстват романтично несигурни. Възможното обяснение за това е, че поради определени обществени очаквания хората публикуват неща, които не винаги са верни, за да покажат на другите, че са щастливи.

4. Имат тревожен стил на привързаност

Една от възможните причини, поради които някои хора правят връзките си обществено достояние, се крие в техния тревожен стил на привързаност. Такива хора обикновено имат ниско самочувствие и силен страх от отхвърляне или изоставяне. Така че колкото по-несигурни се чувстват относно чувствата на партньора си, толкова по-вероятно е да споделят връзката си в социалните медии.

5. Повишават самочувствието си

Показването на статуса на връзката често кара хората да се чувстват по-уверени – когато са „обвързани“, изглеждат по-привлекателни и симпатични за тълпата, която смята, че някой друг се е ангажирал с връзка с тях.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама