5 причини, поради които мъжете си тръгват, без да се сбогуват


5 причини, поради които мъжете си тръгват, без да се сбогуват
Снимка: iStock

Всяка жена поне веднъж е попадала в подобна ситуация - той си тръгва, без да се сбогува с нея. В случая не търсете вината в себе си. Психолозите са категорични, че в този случай вината е изцяло на мъжа и се дължи на слабости в характера му. Ето кои са 5-те най-чести причини, поради които един мъж си тръгва, без да се сбогува.

1. Той се чувства виновен

В случая той е убеден, че действа с най-добри намерения. Вината не е във вас и той много добре го знае, но просто не е готов за връзка.  Колкото и да е странно, мъжете са сигурни, че всякакви обяснения и извинения от тяхна страна нараняват повече от мълчанието. Най-хуманният вариант според тях за приключването на една връзка е оттеглянето без обяснение.

2. Той е страхливец

В случая той се страхува от бъдещи скандали. Може би не е готов да поеме отговорност или се страхува, че няма да оправдае вашите очаквания. Или просто се е уплашил от перспективата за сериозна връзка. За него е по-лесно да изчезне без обяснения.

7 ВАШИ ГРЕШКИ, ЗАРАДИ КОИТО ЩЕ ВИ ЗАРЕЖЕ

3. Той е инфантилен

Може би и той има чувства към вас, но не се чувства достатъчно силен. Това се случва, ако мъжът е романтичен по душа и се нуждае не просто от добра жена, а от "химия" във връзката. Самият той не разбира от какво има нужда, така че определено няма да може да обясни защо е решил да си тръгне.

4. Той не иска да е с вас

Вие не сте единственият вариант за него. По принцип такива мъже не се задържат дълго във връзка и са в постоянно търсене.

5. Той е манипулатор

Понякога зад неговото внезапно изчезване просто се крие отличен ход за манипулация: страдате от липсата му и се опитвате да разберете какво точно се е случило. И той се появява отново в най-подходящия момент, за да ви направи "щастлива". 

Независимо от това каква е причината той да си тръгне без обяснение, запомнете, че в случая не е добра идея да го търсите. След като веднъж си е позволил да ви напусне, със сигурност ще го направи отново. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама