7 грешки, които ще го накарат да сложи край на връзката ви


7 грешки, които ще го накарат да сложи край на връзката ви
Снимка: iStock/Guliver

Много жени започват връзка с убеждението, че тя ще продължи завинаги. Но често двойките не успяват да се справят с кризата в отношенията си и се разделят. Постоянните изисквания, претенции и недоволство от страна на партньорите убиват страстта. Статистиката показва, че много двойки допускат идентични грешки, което провокира крах в отношенията. Но днес ще се спрем на заслугата на дамите за тази сценарий. Това са грешките, които жените най-често допускат във връзките си.

1. Опитват се да променят партньора си

Понякога жените започват връзка с мъж с надеждата той да се промени и когато очакванията им не се оправдаят, те започват да упрекват партньора си.  Не си създавайте илюзии и избирайте партньора си според действията му, а не според вашите очаквания. Важно е да запомните, че хората се променят само когато те самите пожелаят това да се случи. Не се стремете да промените партньора си, работете върху себе си и реакциите си. Постоянното недоволство изцежда емоциите и убива страстта. Критиката почти никога не води до положителни промени.

2. Липса на диалог

Най-често партньорите се дистанцират заради нежеланието да разберат другия. Тази грешка води до вечни кавги и разочарования. Неразрешените конфликти водят до натрупване на негативни емоции, които постепенно разрушават връзката. 

5 ВАЖНИ ВЪПРОСА, КОИТО МОГАТ ДА СПАСЯТ ВРЪЗКАТА ВИ

3. Демонстрират готовност за саможертва

Ако не цените себе си, тогава и околните няма как да ви уважават (включително и партньора ви). Не е необходимо да променяте интересите и навиците си заради него. В крайна сметка ако той не ви обича с цялото си сърце такава, каквато сте, едва ли ще ви заобича, след като се промените.

4. Прекомерна загриженост

Не му поднасяйте всичко на сребърен поднос. Не проявявайте прекомерна загриженост, защото така ще се превърнете в негова майка, а не любима.

5. Манипулации

Подобен трик прави връзката токсична. Ако искате нещо, просто го заявете директно. Не манипулирайте партньора си.

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ТОЙ Е МЪЖЪТ НА ЖИВОТА ВИ

6. Изпадат в крайности

Понякога жените прескачат от една крайност в друга. Ако сте постоянно на разположение на мъжа си, тогава губите стойността си за него. 

7. Подценяват собствените си приоритети

Наслаждавайте се на живота и извън връзката ви - излизайте с приятели, четете книги, забавлявайте се. Ако мислите, че без партньора ви светът ще се срине, това означава, че сте в зависима връзка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама