5 причини защо е полезно да спорите с половинката


5 причини защо е полезно да спорите с половинката
Снимка: iStock

Конфликтите, в които сме станали преки участници, могат да ни научат на някои доста важни неща. Ето кои са те:

Опознавате себе си

Едно много положително качество на споровете е, че благодарение на тях можем да научим много за себе си.  Ще се изненадат колко силни или колко слаби може да ви направи една такава ситуация. Но независимо дали накрая ще отстъпите, или ще накарате другия да се предаде, при всички случаи трябва да си определите някакви граници, преди спорът да се е превърнал в скандал.

Начин да защитите позицията си

Важно е, когато не сте съгласни с това, което мисли половинката, да го казвате на глас, вместо да се ядосвате вътрешно. Ако винаги премълчавате и оставяте нещата да се случват, това показва безхарактерност и слаба воля. Конфликтът е една идеална възможност да се научите да защитавате своите позиции и да вербализирате нуждите си.

Ще се научите да уважавате повече партньора

Ако сте в конфликт, не просто трябва да защитите мнението си, но също така трябва да  изслушате отсрещната страна. Слушането изисква самоконтрол. Едно е да уважите мнението на другия и да държите на своето и съвсем различно е да го пренебрегнете.

КАК КАРМИЧНИТЕ ВРЪЗКИ ВЛИЯЯТ НА НАШЕТО ОБЩУВАНЕ С ХОРАТА

Контрол върху емоциите

По време на спор е хубаво да запазите спокойствие, да поемете дълбоко дъх и да мислите трезво. Не бъдете прекалено емоционални. Ще се научите да защитавате мнението си с възможно най-малко думи, но такива, с които да убедите партньора в своята правдоподобност.

Спорът създава по-добри взаимоотношения

Когато се включите в конфликт, така ще научите какво мисли другият, какви са неговите гледни точки и стила му на общуване. Тези неща ще ви помогнат да бъдете по-ефективни в своите взаимоотношения както с половинката, така и с останалите хора.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама