6 червени флага, че чакате грешният човек да се промени


6 червени флага, че чакате грешният човек да се промени
Снимка: iStock

Когато става въпрос за връзки и приятелства, чакането някой да се промени може невинаги да е най-добрият избор. Понякога се надяваме, че хората, на които държим, ще станат по-добри версии на себе си. Но има ясни признаци, като повтарящи се проблеми и неспазени обещания, които ни казват, че чакането може да не е правилното нещо.

1. Игнориране на последователни модели

Когато видите едно и също поведение да се случва отново и отново, това е като ярък неонов знак. Ако си мислите: "Може би ще се промени", но нищо не е различно, това е сигнал да обърнете внимание. Да чакате някой да се промени, когато продължава да прави едни и същи неща, е като да се надявате котка да излае – просто не прави това.

2. Извинения, извинения, извинения

Ако вашият партньор или приятел е наистина добър в намирането на извинения, това може да е предупредителен знак. Независимо дали става въпрос за неспазване на планове, нарушаване на обещания, или вечни оправдания, тези извинения може да показват нежелание за промяна. Имайте предвид, че това, което някой прави, е по-важно от това, което казва. Изчакването им да направят положителна промяна, докато те продължават да се оправдават, може да се окаже разочароващо.

Вижте още: 5 неща, които никога не трябва да променяте в себе си (дори ако сте във връзка)

3. Неизпълнени обещания и нарушени ангажименти

Обещанията са като крехки стъклени украшения - трябва да се третират внимателно. Ако обещанията продължават да се нарушават и ангажиментите остават да висят като разхлабени конци, това е знак. Да се надявате някой да се промени означава да очаквате той да поправи тези пукнатини, но ако обещанията продължават да се нарушават, може би е по-умно да преосмислите дали изобщо има смисъл да чакате.

4. Вашето шесто чувство ви го подсказва

Вслушайте се в чувствата си – те са като вашата собствена вградена система за предупреждение. Ако въпреки чакането и надеждата интуицията ви ви кара да се притеснявате и ви дава сигнал, че нещо може да не е наред, обърнете внимание. Вашето вътрешно усещане често знае кога е време да спрете да чакате някой да се промени. Това е като да имате личен помощник в себе си, който ви напомня, че времето ви е важно и че чакането може да не е правилното нещо.

Вижте още: 7 брутални знака, че той НЯМА да се омъжи за вас

5. Емоционалното изтощение като постоянен спътник

Ако чакането се чувства като дълго емоционално състезание вместо обикновена разходка, време е да си вземете почивка. Винаги да се надявате на промяна може да бъде уморително. Ако се чувствате емоционално изморени от чакането, това е сигнал да преосмислите нещата. Връзките трябва да ви повдигат, а не да ви изтощават.

6. Липса на отговорност

Правенето на промени често означава да се съгласявате с действията си. Ако вашият партньор или приятел продължава да обвинява външни неща или други хора за случващото се, това може да е проблем. Да се надявате някой да се промени, когато не поема отговорност, е като да чакате кораб, който няма да акостира. Без да носите отговорност, правенето на реални промени може да е невъзможно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама