6 лоши навика, които придобиваме след токсична връзка


6 лоши навика, които придобиваме след токсична връзка
Снимка: iStock/Guliver

Да сте излизали с човек, който ви е подценявал, лъгал ви е и дори ви е тормозил психически/физически, може да има негативни последици върху вас и бъдещите ви отношения. Ето няколко лоши навика, които може да придобиете, ако сте били в токсична връзка.

1. Да се ровите в телефона на половинката си

Може би просто се опитвате да предпазите сърцето си. Може би искате да бъдете сигурна, че той не ви мами зад гърба, както е правел бившият ви. Но връзките изискват доверие и да бъдете честни един с друг. Не може да проверявате телефона му и да четете съобщенията му. Трябва да му вярвате - ако не можете, просто трябва да си тръгнете.

2. Да смятате, че всяко разногласие ще доведе до голям скандал

Може би избягвате да му се противопоставяте, тъй като не искате да се скарате. Премълчавате си, защото се притеснявате как ще реагира, ако изкажете мнението си. Но в една здравословна връзка трябва да може да говорите за всичко. Вие сте различни и трябва да цените различията си.

3. Да мислите, че всеки спор ще доведе до раздяла

Всеки път, когато влезете в спор, може да чувствате, че това е краят на света. Сякаш връзката ви ще приключи. Сякаш няма връщане назад от това, което се е случило. Но ако взаимно се уважавате и сте готови да полагате усилия, най-вероятно ще се оправите. Двойките се карат. Случва се. Никой не е имунизиран.

ГРЕШКИТЕ, КОИТО ЖЕНИТЕ ДОПУСКАМЕ СЛЕД РАЗДЯЛА

4. Да го оценявате

Връзката ви трябва да бъде балансирана, но това не означава да оценявате всяко малко нещо, което той прави за вас, спрямо това, което вие правите за него. Не трябва да бъде кой знае какво, ако миете чиниите четири пъти седмично, а той три. И ако е, трябва да седнете и да поговорите. Не искате да бъдете в състезание, за което той дори не подозира.

5. Да давате всичко от себе си, за да го "поправите"

Не можете да контролирате друг човек. Трябва да спрете да приемате всичките му проблеми като ваши, да смятате, че е ваша отговорност да го спасите от самия него. Освен това, не трябва да бъдете с мъж, който трябва да се промени. Трябва да го обичате такъв, какъвто е. Ако трябва да го промените, за да го обичате, защо всъщност сте с него?

НЕ МОЖЕШ ДА ПРОМЕНИШ ЧОВЕКА, А САМО ДА ГО ОБИЧАШ

6. Да имате и други опции

Може да имате приложение за запознанства на телефона си за всеки случай. Да пазите номера на бившия си за всеки случай. Да имате резервни планове за всеки случай. Но не можете да даде на някого половината си сърце. Ако сте готови да се обвържете, трябва да  уважавате достатъчно новия си приятел. В противен случай, обяснете му, че имате нужда от малко време. Не го наранявайте, както е постъпил последният ви партньор. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама