6 неща, които една жена никога не бива да прощава на мъж


6 неща, които една жена никога не бива да прощава на мъж
Снимка: iStock/Guliver

Ако някога сте имали дълга връзка, най-вероятно сте наясно с факта, че винаги има моменти, в които се сблъсквате с трудности, проблеми, недоразумения и общо чувство на объркване. Когато си задаваме въпроси от сорта на "Ще се промени ли партньорът ми?" и "Ами ако връзката ни стане още по-лоша?" имайте предвид, че явно е дошло време за сериозна оценка на заобикалящата ви реалност. Първата стъпка, която трябва да предприемете, е да се отървете от желанието да избягате от проблемите си. Не забравяйте, че вашият живот и вашето бъдеще зависят от решенията, които взимате във всеки един момент. Ето кои са нещата, които една жена често се опитва да оправдае в мъжкото поведение, но в крайна сметка не бива да прощава.

1. Странно чувство за хумор или подигравателно поведение?

Били ли сте някога в ситуация, когато някой е разказвал виц или се е забавлявал на случка, докато вие не можете да разберете какво е смешното? Всички имаме различно чувство за хумор, а понякога то може да бъде доста специфично. Но хуморът не трябва да бъде оправдан със специфичност, ако вашият партньор се смее на шеги, които обиждат хората на сексуална, расова или социална основа. Поощрявайки такъв хумор, човек увеличава дискриминацията на определени сегменти от населението, като например безкрайните шеги за блондинки и последващото чудене защо жените никога не се приемат на сериозно.

СЕМЕЕН ТЕРАПЕВТ: КАК ДА ЗАЗДРАВИТЕ ВРЪЗКА, НА РЪБА НА РАЗДЯЛА

2. Грижа или контрол?

Ако вашата половинка ви вземе след работа или пък ви изпрати до вас след среща, това означава, че той се грижи за вашата безопасност и иска да се увери, че сте добре. Но ако той ви забранява да се срещате с други хора без него, иска да му докладвате всяка минута от ежедневието си, да му казвате пароли от социалните си мрежи, то това звучи като манипулация и психологическо насилие. „Правя го заради теб“ и други подобни фрази са само начин да се маскира това пълно желание за контрол.

3. Приятелки или „приятелки“?

Всички понякога можем да почувстваме ревност. Ако вашият партньор има приятелки и колежки, с които поддържа добри отношения, това не означава, че той се опитва да ви изневери. Ако тези приятелства не ви харесват, е необходимо да говорите с него за чувствата си. Предложете да прекарате известно време заедно с неговите приятелки. Най-вероятно няма да има нищо против, защото е супер, когато половинката и близките приятели изграждта връзка. Ако обаче и дума не може да стане да влезете в контакт с тях, има нещо гнило определено.

4. Не обича да чисти или „мястото на жената е в кухнята“?

Често се случва много мъже да нямат домакински навици. Вероятно половинката ви не може да готви, няма навик да мие чинии и не знае как да използва пералнята. Но е правилно, когато човекът до вас положи усилия, за да може да облекчи работата ви у дома поне малко. Друг е въпросът, ако той е на мнение, че това са изцяло ваши задължения.

5. Обида или наказание?

Хората са уязвими, а някои и лесно раними. Понякога обидата може да бъде много болезнена и човек се нуждае от известно време, за да се възстанови или да остане сам. Но в крайна сметка истинските чувства трябва да бъдат по-силни от всички обиди, особено ако се опитвате да оправите нещата и да се извините. Но ако разговорите и компромисите не водят до никъде, може да имате работа с манипулатор и психологически насилник. Особено когато „престъплението“ ви е придружено от наказание – отказва да ви говори, излиза посред нощ, без да казва къде и прави напук.

6. Умора или паразитизъм?

Всички преживяваме трудни времена. Понякога всичко, което искаме и трябва да направим, е да вземем малко почивка, за да си съберем мислите, целите и да решим каква да е следващата ни стъпка. Но ако вашият мъж продължава да страда с месеци, след като е бил съкратен, вкъщи не прави нищо, освен да гледа телевизия, това не е почивка, а паразитизъм.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама