6 знака, че връзката ви не е в „коловоз”, а в пропаст


6 знака, че връзката ви не е в „коловоз”, а в пропаст
Снимка: iStock/Guliver

Може би сте омъжени, може би сте в дългогодишна връзка, но усещате, че нещата не вървят в посоката, която ви се иска. Оправдавате нещастието си в любовта с думи като застой, коловоз и какво ли още не. А истината е, че връзката ви е отдавна е паднала в пропастта и сега ви трови с токсичност. Ето кои за знаците.

1. Изпитвате тъга през цялото време

По природа не сте „ревли”, но последно време откривате, че често ви се иска да поплачете – дали защото стресът на работа ви идва в повече, разправиите вкъщи ви разстройват, или пък децата не слушат. Понякога нашите подсъзнателни емоции са толкова силни, че си пробиват път в нашето „сега“, за спрем да ги пренебрегваме.

2. Във всеки спор вие излизате виновни

Всички сме изпитвали чувство на несигурност, когато не можем да кажем или направим нещо правилно, но е съвсем различно нещо, когато партньорът се превърне в най-големия ви критик. Ако изпитвате нужда да се оттеглите, това може да е знак, че връзката ви е наистина токсична.

СЛЕД ЛЮБОВТА ОСТАВА НАРАНЕНАТА СУЕТА

3. Лъжете приятелите или семейството си за връзката

Не всички обичат да показват „мръсното си пране” пред близки и приятели. Но когато продължавате да казвате на хората, че „всичко е наред“, когато знаете, че положението става по-зле, това е голям проблем.

4. Не правите секс

Допирът е основна човешка нужда - всички се нуждаем от него, за да се чувстваме свързани, обичани и обгрижвани. Правилото за първата година не важи тук. Всяка омъжена жена знае сексуалните навици на съпруга си - веднъж седмично след фитнес, два пъти месечно - каквото и да е било „нормално“, сега не се случва.

5. Не излизате с приятелки

Преди излизахте с момичетата всяка петък вечер след работа, а сега бързате да се доберете до дистанционното, за да гледате следващия епизод на „Емили в Париж“. Това е знак. Разговорите с приятелите или майка ви по телефона ви само ви разочароват, чувствате се, сякаш никой не разбира през какво преминавате. Токсичността във връзката се проявява по наистина грозни начини и един от тях е депресията.

6 НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ЛЮБОВТА СЛЕД РАЗВОД

6. Непрекъснато мечтаете за живота след раздяла

Не говорим за онзи вид фентъзи, при който мечтаете да избягате с Чанинг Тейтъм. Не, говорим за действително чувство на облекчение, което изпитвате, когато обмисляте живота без партньора си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама